Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Pakleni plan crne pameti

Ponesen raočarenjem zbog neuspjele misije na Cetinju, šubaroglavi četničkoid, bezuslovni krkonja, reagovao je u vlastitom stilu razbojnika. On je poručio da će, ukoliko nadležni organi ne otkriju ko je kamenovao autobus sa njihovom đecom i privedu ga pravdi, Nikšićani to uraditi sami. Ajde šubaro

Piše: Slavko Mandić

Veće su SNP demokrate i od samih Demokrata. Zato su valjda neodvojivi dio nove vlasti, Dritanovi miljenici i pregaoci kojima je istinoljublje i pravda iznad svega na ovome bijelom okrsnom svijetu. Pa i ako nije baš tako, a nije, što potvrđuju oni sami, SNP će se svim svojim bićem založiti da se stavi na stranu onih koji ne priznaju Crnu Goru i njeno istorijsko trajanje. Žestoko su zabrinuti što je neko navodno kamenovao autobus sa „ekskurzijom“ iz Nikšića koja je došla u pośetu „bratskom“ Cetinju. Da mu zabode prst u oko, zaigra kolo oko Cetinjskog manastira i zapjeva srbijanske, i to baš na dan kada su srpski žandari spalili petoro đece i dvije žene porodice Zvicer. Zločin, jedan od mnogih „bratske“ srbijanske vojske koji slobodarsko Cetinje nikada zaboraviti neće.

Budućoj SNP vlasti nije smetala očigledna namjera organizatora „eksurzije“ da krv potekne prijestonim gradom. Krv nevine nejači, koju su zaluđenici doveli i isturili ispred sebe, nadajući se da će Cetinjani na njih udariti. Njima njihovi životi nijesu bili važni. Trebao im je povod da pokažu svijetu da su Crnogorci teroristi a ne Srbi, koji su genocidni gen prenosili mnogo puta manifestujući ga na ovim našim prostorima. Srećom, Cetinjani nijesu nasjeli na podmuklu provokaciju. Odgledali su avetluk s gađenjem svjesni da je bal vampira završio neuspjehom. „Ekskurzija“ nije mogla u gradu heroju širiti fašizam. To ne uspijeva tamo „Đe je zrno klicu zametnu“. Ignorisanjem zla i ispraćajem „talibana“ iz susjedstva poslata je poruka po ko zna koji put da je slobodarsko Cetinje, poput oraha, za koji Njegoš reče da je „voćka čudnovata, ne slomi ga, alˊ zube polomi“.

Bilo bi lijepo da je SNP pitao „ekskurzijante“ što su šćeli na Cetinje i to baš na dan śećanja na stražan zločin koji su počinili oni u koje se kunu organizatori pokušaja zla nauma? Umjesto takvog pitanja i osude pokušaja krvavog pira, pripremljenog u nečijoj kužini, sa oznakama klerošovinizma, budući dio vlasti, čija je ideologija Miloševićevog tipa, traži da se osude i kazne oni koji su zgodili staklo na autobusu kojim je guba iz torine utekla glavom bez obzira.

Kad sve to pogledamo i stavimo u određeni kontekst, jasno je da je izazivanje sukoba trebalo da utiče i na održavanje śednice parlamenta, zakazane za 28. april, takođe na Cetinju. Da je pala krv, teško da bi toga dana konačno pala i vlada Zdravka Krivokapića. I na tu se kartu zaigralo. Mrcvarenje bi se nastavili, a time i svakodnevno urušavanje naše države. To je bio cilj i namjera, izgledno je vjerovanje.

Gospodsko Cetinje odgovorilo je razumom. Ono pripremljene radnje niti zna niti umije sprovoditi. Njegovo je da putniku namjerniku pruži ruku i prijateljski ga dočeka. Ali, ako mu je namjera poput ovih koji su doputovali u „ekskurziji“, onda će ih primjerom naćerati da glavom misle što će dočekati ako krenu da se igraju sa prijestonim gradom.

Ponesen raočarenjem zbog neuspjele misije na Cetinju, šubaroglavi četničkoid, bezuslovni krkonja, reagovao je u vlastitom stilu razbojnika. On je poručio da će, ukoliko nadležni organi ne otkriju ko je kamenovao autobus sa njihovom đecom i privedu ga pravdi, Nikšićani to uraditi sami. Ajde šubaro. Zar i ti blagoutrobije junačko. A što posla đecu da izaziva Cetinjane, kad si toliko zabrinut? O roditeljima koji su spremni da svoje naraštaje žrtvuju radi nekih raskubalica grdne svijesti i savjesti, nije potrebno trošiti riječi. Da je države, a još uvijek nije, oduzela bi im staranje o njima, jer su na (ne)djelu pokazali koliko im je do njih stalo.

O ovom „gestu“ Nikšićanina čelnog nije se oglasio SNP. Ni slova što je zaprijetio da će sprovoditi pravdu na svoj način. A kroz istoriju znamo kako je izgledao zakon kame koju je propagirala njegova ideologija.

O ovom sramnom činu i još sramnijem naumu, malo je ko progovorio. Očekivano ćutanje stiglo je od Crnogorske akademije nauka i umjetnosti. Jakom ćutnjom oglasio se i NVO sektor. I jednima i drugima još hvali dengi. A ima ih, nije da nema, još kod ovih odlazećih.

Sramotne najave o podmetnutim bombama u školskim ustanovama diljem Crne Gore i besramni napad na našu đecu, samo je još jedan dokaz sa kakvim besprizornicima danas bitku vodimo. Ko su nakaze koje bi na đecu? I ko smo mi kada smo ovo dozvolili.

Ostaje da vidimo hoće li političke partije, koje popilično baštine rusko-srpsku ideologiju zajaukati glasno i tražiti da se uhvate počinioci ovog zločina. Jer to jeste zločin i pri samoj pomisli da bi neko mogao i na đecu udariti.

Vjerujmo da hoće, jer je u četvrtak zasijedanje parlamenta na Cetinju, pa će mnogi u samoizolaciju, tj. bojkot po starom oprobanom receptu.

Kako mi reče jedan od poznatih, ža mu je jedino što je bojkot najavio jedan od važnijih, bivši DPS osvajač važnih rukovodećih pozicija, izvjesni dr Dobričanin.

Greota, vala!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Lovćen
27.04.2022-12:39 12:39

Ovo treba znat.
Ovo je sva istina.
Svaka čast gospodine Mandiću

Mihovil
27.04.2022-14:29 14:29

Provaljen im je svaki pokušaj.
I tek će

Samo tako CT
27.04.2022-17:17 17:17

Gadovi na neuspjelom zadatku.
Cetinjani ne dajte se isprovocirati.

Miki
27.04.2022-17:41 17:41

Ahaaaa Zločanin taj je tek genije svoje vrste

Donji kraj
27.04.2022-19:31 19:31

Vidiš li sad Adžiću urašu ko krvavo bi kolo da vodi?