Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Pajović pokreće krivičnu prijavu: Pečat nije kod mene, već u Ambasadi

On je poručio da će podnijeti krivičnu prijavu protiv odgovornih u Ministarstvu, zbog, kako ukazuje, zloupotrebe službenog položaja i protivpravnih radnji

Ambasador Crne Gore u Kini Darko Pajović reagovao je na današnje tvrde Ministarstva vanjskih poslova da pečat nije u Ambasadi. On je poručio da će podnijeti krivičnu prijavu protiv odgovornih u Ministarstvu, zbog, kako ukazuje, zloupotrebe službenog položaja i protivpravnih radnji.

U resoru kojim rukovodi Đorđe Radulović saopšteno je da su nestanak pečata konstatovali službenici, nakon što su temeljno provjerili prostorije tog diplomatsko-konzularnog predstavništva.

“Ponoviću još jednom, pečat nije kod mene i on je u Ambasadi Crne Gore. Pečat, takođe, nikada nijesam iznio, ni iznosio iz ambasade. Navedene tvrdnje Ministarstva vanjskih poslova su gruba neistina i nastavak primitivizma kojim nastavlja urušavanje međunarodnog ugleda Crne Gore”, kazao je Pajović.

On tvrdio da Ministarstvo govori neistine.

“Ovo prevazilazi sve granice, ne pristojnosti već normalnosti. Najljubaznije i javno trazim od Ministarstva da objavi službenu prepisku za koju je navedeno da je potvrda da tražim da se dokumenta iznesu iz ambasade ili da potvrđuju da je pečat kod mene. Ukoliko Ministarstvo nije u mogućnosti, tražim odobrenje da ja to uradim”, kazao je Pajović u reagovanju.

Dodaje i da iskreno žali što dvojica diplomata, već drugi dan pretresajući službene prostorije, bez naloga suda i potpuno neovlašćeno, nijesu u stanju da pronađu pečat u ambasadi.

“Ono čim jesam ohrabren je da su nakon današnjeg pretresa pronašli ključeve i bankovne kartice za koje je juče navedeno da nijesu u ambasadi. Danas su pronađeni i to je dobro. Ostajem dostupan na telefon i adresu koja vam je poznata, za svu podršku i pomoć bez obzira na sve okolnosti”, zaključio je Pajović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve