Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Osmani: Političari su rekli svoje o granici Crne Gore i Kosova, red je na eksperte

Crnogorski premijer Dritan Abazović nedavno je rekao da je za Crnu Goru demarkacija sa Kosovom završena i da ne vidi mogućnost njene revizije, što je zahtijevao kosovski premijer Albin Kurti

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani kazala je da su do sada ratifikovana tri dokumenta o demarkaciji granice Kosova i Crne Gore i da to više nije pitanje za političare.

“Političari neće više govoriti, eksperti će kreirati zajednički odbor da postave granicu. Sada je na ekspertima da nastave sa radom, a ne na političarima koji su posao završili ratifikacijom dokumenata”, kazala je Osmani na konferenciji „Rat u Evropi: Uticaj na Balkan“ koja se održava u Budvi.

Crnogorski premijer Dritan Abazović nedavno je rekao da je za Crnu Goru demarkacija sa Kosovom završena i da ne vidi mogućnost njene revizije, što je zahtijevao kosovski premijer Albin Kurti.

Podsjećamo, premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da neće biti sprovođenja Sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom, u obliku u kojem je ratifikovan 2018. godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve