Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

’’OSLOBODIOCI’’ ODAHNULI, ČLANSTVO ZADOVOLJNO: Odluka predsjednika došla u pravo vrijeme, da se više ne brukamo!

''Oslobodioci’’ ne bi bili to što jesu – gomila političkih diletanata i bukača, da nijesu napravili izlaznu strategiju na koju će se u okviru predstojeće izborne kampanje ’’vaditi’’ pred biračima za to što su bili nesposobni da formiraju Vladu. Proturili su blef u vidu ''usmene'' podrške 41 poslanika koji su navodno podržavali da politički rashodovani penzioner Miodrag Lekić bude mandatar. Ali jasno je da je sve to bilo samo priprema da okrive Đukanovića za svoje brljotine, nesposobnost i infantilnost zbog kojih nije došlo do dogovora.

Takozvani ”pobjednici izbora 2020. godine”, sedmicama su vodili jalove i na momente tragikomične pregovore o formiranju vlade. Nakon osam sastanaka se nijesu mogli dogovoriti, pa je Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović morao po sili Ustava da uputi predlog za skraćenje mandata Skupštini, što je sigurno došlo kao veliko olakšanje za učesnike mučnih pregovora.

Ipak, takozvani ’’oslobodioci’’ ne bi bili to što jesu – gomila političkih diletanata i bukača, da nijesu napravili izlaznu strategiju na koju će se u okviru predstojeće izborne kampanje ’’vaditi’’ pred biračima za to što su bili nesposobni da formiraju Vladu.

Proturili su blef u vidu ”usmene” podrške 41 poslanika koji su navodno podržavali da politički rashodovani penzioner Miodrag Lekić bude mandatar. Osim toga najveća politička prevara u crnogorskoj istoriji URA na čelu sa veleizdajnikom Dritanom Abazovićem, naknadno je potpisala podršku Lekiću i to nakon što je predlog predsjednika Đukanovića o skraćenju mandata već stigao u Skupštinu!?

Samo da vi rečemo, nijesmo mi nesposobni, no je Milo kriv što se nijesmo umjeli dogovorit’!

Jasno je da je sve to bilo samo priprema da okrive Đukanovića za svoje brljotine, nesposobnost i infantilnost zbog kojih nije došlo do dogovora o formiranju Vlade.

Zato i ne čude izjave vječitih opozicionara iz DF-a da je ’’Đukanović prekršio Ustav na način što nije pozvao Lekića na konstultacije’’.

’’Danas smo predložili da predsjednik parlamenta danas raspiše vanredne predsjedničke izbore, kako bi spriječili Đukanovića da donosi neodgovorne odluke poput ove’’, kazao je u utorak jedan od lidera DF-a Andrija Rajo Mandić.

Njegov kolega Milan Pipun Knežević je bio još oštriji u prebacivanju sopstvene odgovornosti na Đukanovića optuživši predsjednika države da je ’’pokušao državni udar’’, kao i da predsjednica Skupštine ’’treba da raspiše vanredne predsjedničke izbore’’.

Milo je kriv! Jes, bez vlade osta’!

I pojedini nepismeni pripadnici ’’oslobodilaca’’ čak su govorili da Đukanović da mandat lideru Demosa Miodragu Lekiću “i smanji mogućnost eskalacije sukoba”.

Međutim, sve je ovo samo paravan za birače, jer nakon dvije godine društveno-političkog propadanja, ubrzane integracije u okvire ”srpskog sveta” i pada dvije katastrofalne vlade, politički diletanti i sluge zvaničnog Beograda i nezvanične Moskve, pokazali su da su potpuno nesposobni da vode neku mjesnu zajednicu, a kamo li državu.

Stoga i ne čude reakcije članstva partija koje pripadaju korpusu takozvanih ’’oslobodilaca’’, koji su maltene odahnuli nakon što je predsjednik Đukanović poslao predlog o skraćenju mandata Skupštini.

’’Krivo nam je što nijesmo formirali vladu, ali kada vidimo kako su tekli pregovori, i kakvo je trenutno stanje u državi donekle nam je drago što se sve ovako završilo. Jer jasno je da se formirala vlada, bila bi još gora od prethodne dvije, i povukla bi Crnu Goru na dno. Stoga je možda ovako i najbolje’’, rečeno je reporteru portala Aktuelno u neformalnom razgovoru iz glasačkog tabora DF-a.

Odahnuli! Možda bude i nekih litija da se narod zabavi!

I članstvo Demokrata je sličnog stava.

’’Bolje je što je sve propalo, jer nijesmo mogli više da gledamo kako se predstavnici partije za koju smo glasali brukaju. Možda je ovako i najbolje, da se ide na izbore i da se vratimo u opoziciju gdje se najbolje osjećamo’’, zabilježena je rezigniranost glasača Demokrata.

Pokušali smo da stupimo i u kontakt sa glasačima URA, ali izgleda da ih je toliko sramota što su glas dali ovoj partiji, da niko ne želi da prizna da je njen član ili simpatizer.

Što se tiče Prave i SNP-a, sumnja se da te partije nemaju više članstvo, pa se nijesmo ni trudili da pronađemo njihove eventualne simpatizere.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

12 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Dr Itan
22.09.2022-07:23 07:23

Kad Milo bude stanovnik Spuža, onda će se Crna gora osboditi.
Kome to nije jasno taj je ili švercer ili kriminalac ili neznalica.

džudović
22.09.2022-08:32 08:32
Reply to  Dr Itan

Kako lako šaljete ljude u Spuž? Veli Katnič: polakote!

Husein
22.09.2022-10:48 10:48
Reply to  Dr Itan

Okupatoru CETNICKI Sad ces da vidis  NA IZBORIMA da smo mi svi GOS-.MILO -KOJI NAM JE STVORIJO  CG i da cemo  se OSLOBODITI  od Terora  i da nikad vise necemo dozvoliti CETNICKIM  OKUPATORIMA da nam unistavaju DJEDOVINU a izbjeglicama koje ne postuju drzavna obeljezje  CG oduzet DRZAVLJANSTVA i  POCERAT u svoju maticu !

cetinje
22.09.2022-11:22 11:22
Reply to  Dr Itan

Bravo dr Itan,a jeli ti ziva “pokojna baba”sutane svetosavski,pusti ti Mila u torbicu im se raspa,no “kad ces poceti sa litijama”BURO. Izguglaj “doktore”sto je BURO.

Ha20
22.09.2022-19:28 19:28
Reply to  Dr Itan

Jel to opet onaj ekspert i Kacevandin prdoguz ispusta neprijatne gasove po portalu !? Budi srecan Dr smradu Stipe ti je lupnula plus na komentaru pa ce vjerovatno uskoro i klicati sa pozdravom dje si legendo. Ni sami niste svijesni koliko ste jadni i sugavi.

dpero
22.09.2022-22:43 22:43
Reply to  Dr Itan

Ne seri glibava cetnmiciono!

Vila crnogorska
22.09.2022-08:32 08:32

Dr. Itan kad čelnici DF odu u Spuž i sekta zvana SPC bude kanalizovana onako kako treba svi građani Crne Gore a i šire pa i Srbi će početi da žive život dostojan čovjeka 21. vijeka

oooo
22.09.2022-08:52 08:52

Sad kad su svi dosli na korak od vanrednih izbora odjednom nikome ti izbori ne odgovaraju Ovako im je najlakse zaradjiva dobre plate svojim neradom. Zasto im se plate ne smanje na prosjek CG pa da vidimo ko ce nastavit da se bavi politikom?

cetinje
22.09.2022-11:27 11:27
Reply to  oooo

Znas sto je najsmesnije prijedlog “Garavog” Slavena Radunovica; Milo treba da opozove prijedlog za raspustanje Skuptine i da pozove lidere stranaka na KONSULTACIJE za radi penzionera coravog Lekica,a prije pet dana,taj isti Garavi rece :Nemao mi potrebu na konsultacije kod Djukanovia,naravno tada ih je “brat Abaz IZRADIO kao BIKOVE sa svojom rijeci kao korom od banane,ma jesu li “PUNOLJETNI”jurisnici iz DF te se SPRDA brat Dritan sa njima,grijehova Bozijih.

Kizami
22.09.2022-10:32 10:32

Šta god ko mislio o gospodinu Milu Djukanoviću, on je jedini normalan političar i državnik na ovim prostorima. Svi ostali su najobičniji teletabisi i jajare, a nista bolji nisu ni svi oni koji za njih glasaju i podržavaju ih.

cetinje
22.09.2022-11:20 11:20

Gospodo sa portala Aktuelno a dje su u ovoj prici “umovi” sarlatanske druzine poput Maksima Vucinica sina pok.Janka Mutavog i nesrecnog Marka Milacica “umnobolnog”kome Nikola Kandic “okide obraz”i stavi onu rabotu u kucu(Zana je bila u pravu,ko moze zivjeti sa kretenom Milacicem),a tek Slaven Radunovic-Rozi e cus Rozi,a on srn ka uglijev ili zalosni Branko Brankin Radulovic Bosnjak,kao onaj srpski fuzbaler Sergej Milinkovic Savic.

Igor
22.09.2022-11:48 11:48

Milo je mnogo bolji kao persona i političar nego narod kojeg predstavlja. Kad bi nas stranci gledali po Milu mislili bi da su došli u Švajcarsku, ali realno mi smo kao Turkmenistan, Uzbekistan i ostale latifundije gdje žive najprimitivniji i najgori.