Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Osim vlasti, neki bi mijenjali državni kurs

Lider DPS-a Milo Đukanović ocijenio je neupitnim značaj predstojećih parlamentarnih izbora 30. avgusta, navodeći kako se, nažalost, ponovo suočavamo sa frontom anticrnogorskih snaga koje ne žele samo promjenu vlasti, već i promjenu kursa državne politike.

Lider DPS-a Milo Đukanović ocijenio je neupitnim značaj predstojećih parlamentarnih izbora 30. avgusta, navodeći kako se, nažalost, ponovo suočavamo sa frontom anticrnogorskih snaga koje ne žele samo promjenu vlasti, već i promjenu kursa državne politike.

Đukanović je to rekao tokom posjete Zeti, u sklopu predizborne kampanje za predstojeće izbore.

Prvi čovjek DPS-a podsjetio je na ostvarene rezultate koji imaju istorijski karakter – očuvanje mira, obnova ekonomskog dostojanstva, očuvanje multietničkog i multivjerskog sklada, obnova države, članstvo u NATO, liderstvo u evropskim integracijama…

“Sve to, i činjenica da je DPS uspješno vodio državu u svim dosadašnjim iskušenjima, između ostalog daje nam za pravo da od građana tražimo povjerenje za predstojeće izazove sa kojima ćemo se suočiti. I kriza koja je pred nama traži uspješno upravljanje, a Demokratska partija socijalista je pokazala da umije odgovorno da upravlja interesima Crne Gore jer je naš politički program podudaran onome što su nacionalni interesi”, rekao je Đukanović.

“Jedino DPS može da vodi državu naprijed”

On je naveo da se sve države suočavaju sa ekonomskim izazovima zbog pandemije novog koronavirusa. DPS ima jasnu viziju kako da i dalje vodi državnu politiku do ostvarenja cilja – evropskog kvaliteta života: “Mi smo jedina relevantna politička snaga koja može da vodi državu naprijed i stojimo na braniku crnogorskih interesa”.

“DPS ima jasnu viziju kako da i dalje vodi državnu politiku”: Đukanović u Zeti
Đukanović je kazao da je za ostvarenje ove vizije potrebna odlučnost kakvu DPS posjeduje, te da će upravo zbog vizije, kapaciteta i odlučnosti u njenom ostvarivanju, politika DPS-a ubjedljivo trijumfovati na predstojećim izborima.

Inače, sastanku, koji je organizovan uz puno poštovanje mjera NKT, su prisustvovali član Predsjedništva DPS gradonačelnik Ivan Vuković, predsjednik Odbora DPS Opšine u okviru Glavnog grada Golubovci Ratko Stijepović, predsjednica Opštine u sastavu Glavnog grada Golubovci Tanja Stajović i kandidati za poslanika na listi “Odlučno za Crnu Goru – DPS Milo Đukanović” Mihailo Anđušić i Dušan Radonjić.

Realizovano 80 odsto izbornog programa

Predsjednica GO Golubovci Tanja Stajović istakla je kako je u prethodne dvije godine uloženo oko 14.5 miliona eura, čime je ostvareno oko 80% izbornog programa iz 2018. godine, te da je to učinjeno zahvaljujući sinergiji koja postoji sa Glavnim gradom i Vladom Crne Gore.

Kandidat za poslanika Dušan Radonjić istakao je da mu je čast što se nalazi na listi i podsjetio na značaj predstojećih izbora.

Neupitan značaj izbora: Đukanović i Vuković Neupitan značaj izbora: Đukanović i Vuković
Mihailo Anđušić je akcentovao ostvarenje izbornog programa kao najbolju preporuku za dobar izborni rezultat koji se očekuje u Zeti.

Takođe, on je napomenuo da je gradska uprava u svom radu pokazala izuzetnu otvorenost u odnosu prema građanima kao i da ga raduje rast privredne aktivnosti u opštini, pogotovo u oblasti poljoprivrede.

“Pitanje pobjede – stvar dostojanstva”

Ivan Vuković je zahvalio za tradicionalno toplo gostoprimstvo i pobrojao infrastrukturne projekte čijom su se realizacijom u prethodne dvije godine značajno poboljšali uslovi za život u Zeti.

Gradonačelnik je naveo projekte u oblasti saobraćaja, komunalne infrastrukture, poljoprivrede. Vuković je kazao da je pitanje pobjede na narednim izborima stvar dostojanstva i samopoštovanja jer ne smijemo dozvoliti da naši protivnici rušeći vlast sruše sva dostignuća državne politike.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
11.08.2020-16:38 16:38

Gospodine Djukanovicu sto se tice vlasti neka pokusaju na demokratski nacin na izborima smijeniti tu vlast,u sto vjerujem da nece uspjeti jer kad se neko “skupi”s koca i konopca”tu nema srece,ali imaju “pravo da se nadaju”nada potonja umire.Sto se tice mijenjanja Drzavnog kursa o tome nema govora,jer je Crna Gora nezavisna Drzava,clanica NATO alijanse i prva sledeca clanica EU.Dakle “puste zelje”30 avgusta padaju u voduu.Pozdrav da je vjecna Crna Gora.