Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Orlandić: Spremni smo da idemo samostalno

U SD-u pripreme za predstojeće parlamentarne izbore traju od 17. oktobra 2016. godine

Socijaldemokrate (SD) su spremne za samostalan nastup na parlamentarnim izborima, rekao je za Dan potpredsjednik te stranke Mićo Orlandić.

Kako je rekao, u SD pripreme za predstojeće parlamentarne izbore traju od 17. oktobra 2016. godine.

“Svakodnevno smo u neposrednoj komunikaciji, kako sa članstvom, tako i sa svim građanima Crne Gore. Čvrsto vjerujem da je rad naših funkcionera na kojem god se oni mjestu nalazili, kao i njihovi konkretni rezultati koje postižu sa tih pozicija, najbolji način vođenja kampanje i najbolja preporuka za još veće povjerenje koje će nam građani dati. S ozbirom na to da je ova godina i kongresna i izborna za nas, naše aktivnosti su pojačane od januara. Što se tiče nastupa na predstojećim parlamentarnim izborima, Socijaldemokrate ih potpuno spremno dočekuju, a, imajući u vidu da smo na gotovo svim lokalnim izborima od 2016. godine do danas nastupali samostalno, za takav vid nastupa smo spremni i ovoga puta. U svakom slučaju, konačnu odluku o tome donijeće glavni odbor partije”, kazao je Orlandić.

Govoreći o predstojećem, drugom Kongresu SD, Orlandić je rekao da će to biti kongres jedinstva i homogenosti partije. Kaže da je pravo vrijeme, a kongres najbolje mjesto da potvrde i sumiraju odlične rezultate koje je partija ostvarila od osnivanja do danas.

“Na prvim izborima u Tivtu, na kojima smo nastupili kao tek osnovana partija, osvojili smo preko deset odsto podrške i četiri odbornikau lokalnom parlamentu, zahvaljujući čemu smo postali druga naj jača partija u tom gradu. Nakon toga, svega osam mjeseci od našeg osnivačkog kongresa, u samostalnom nastupu smo ostvarili parlamentarni status, čime smo sačuvali građanski i evropski karakter ove vlasti. Na sledećim lokalnim izborima na kojima smo u glavnom samostalno nastupali duplirali smo podršku u odnosu na parlamentarne izbore”, naveo je Orlandić.

Istakao je da je SD jedna od dvije partije u Crnoj Gori koja ima odbornike u svim lokalnim parlamentima.

“Posebno smo zadovoljni zbog činjenice da smo jedina partija koja ima konstantan trend rasta, jer smo na svim izbornim nadmetanjima u kojima smo učestvovali postizali bolji rezultat u odnosu na prethodni. Kongres će biti i mjesto da sumiramo i istaknemo rezultate koje smo ostvarili rukovodeći parlamentom i resorima prosvjete i zdravstva, kao i u drugim oblastima za koje su odgovornost preuzele Socijaldemokrate. Što se tiče potvrde dosadašnje politike stranke, Socijaldemokrate su osnovali ljud i koji su od uvođenja višepartizma u Crnoj Gori doslednji istim političkim principima. Istorija je pokazala, a budućnost će potvrditi da su ti principi upravo ono na čemu i kao partija i kao pojedinci moramo istrajati”, kaže Orlandić.

Najavio je da će na kongresu biti predstavljena i usvojena nova programska deklaracija na kojoj rade ozbiljni timovi ljudc, a kojom će pred građane iznijeti rješenja za koja vjeruje da će doprinijeti boljem životu u Crnoj Gori.

Milioni od Aerodroma da idu u budžet

Orlandić je rekao da što se tiče davanja Aerodroma u koncesiju, SD je saopštio stav mnogo puta i on je nepromijenjen.

Socijaldemokrate su, ističe on, jedina partija koja se na ozbiljan, stručan i argumentovan način sve ovo vrijeme bavi pitanjem potrebe daljeg unapređenja performansi Aerodroma i činjenično ukazuje na manjkavosti koncesionog modela.

“I dalje smo čvrsto na stanovištu da koncesija nije dobar model, te da je Crna Gora sasvim sposobna da jednim od najvažnijih resursa koje ima samostalno rukovodi na kvalitetan način. Uvjereni smo da je mnogo bolje da višemilionska dobit koju ovo preduzeće ostvaruje puni budžet opštine Tivat i države Crne Gore, a ne budžet privatnog koncesionara, ma ko to bio. Naši stavovi po ovom pitanju uvijek su bili potkrijepljeni čvrstim argumentima, za koje vjerujem da i dalje stoje, a nadam se da će ta argumentacija u konačnom i prevladati unutar koalicije”, kazao je Orlandić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve