Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Organizovan protest crnogorske dijaspore ispred Generalnog konzulata CG u Frankfurtu

''Velikosrpski i pro-ruski eksponenti iznutra uništavaju državu Crnu Goru u čemu im žestoko pomažu istorijski neprijatelji crnogorske državnosti i samostalnosti''

Crnogorska dijaspora u Njemačkoj organizovala je danas u Frankfurtu, ispred Generalnog konzulata Crne Gore, pripremni javni skup upozorenja u znak podrške protestima za slobodnu i sekularnu Crnu Goru, saopšteno je iz Zajednice crnogorskih udruženja u Njemačkoj, eMDe Alijanse. Poručili su da ukolliko se u narednom periodu nastavi sa “brutalnim napadima na Crnu Goru, njenu državnost i ustavnost”, dijaspora će organizovati masovne proteste u evropskim centrima.

“Već dvije godine Crna Gora izložena je brutalnim napadima velikosrpskih i pro-ruskih političkih agenata koji su nebudnošću i nepažnjom patriotskih snaga uspjeli ovladati crnogorskim instutucijama. Velikosrpski i pro-ruski eksponenti iznutra uništavaju državu Crnu Goru u čemu im žestoko pomažu istorijski neprijatelji crnogorske državnosti i samostalnosti. Napadaju se temeljne vrijednosti Crne Gore―sekuarizam, antifažizam, multikonfesionalnost, multikulturalnost i tradicionalna posvećenost evropskim vrijednostima”, ističu u saopštenju.

Dijaspora je, dodaju, (od)uvijek snažno stajala uz Crnu Goru i bila “bedem odbrane njene nezavisnosti”.

“Dušmani Crne Gore prepoznali su u crnogorskoj dijaspori snagu koja se neće dati pokoriti. Već dvije godine dijaspora se odupire vladajućem neprijateljskom režimu. Već dvije godine i prema nama je, kao i prema svim čestitim patriotama koji iz bijelog svijeta vole Crnu Goru, usmjeren njihov revanšizam. Dijaspori se prijeti brisanjem iz registara prebivališta i sve se čini da umanje njeno prisustvo, značaj i uticaj”, saopštila je eMDe Alijansa.

Foto: eMDe Alijansa
Foto: eMDe Alijansa

Crnogorska dijaspora u Njemačkoj, naglasili su, snažno “podržava proteste slobodnomislećih, patriotski orijentisanih građana koji žele modernu, slobodnu i sekularnu Crnu Goru, koja će biti prva sljedeća članica Europske unije”.

“U znak podrške protestima u Crnoj Gori, crnogorska dijapora u Njemačkoj organizuje pripremni javni skup upozorenja. Ukoliko u narednom periodu nastave sa brutalnim napadima na Crnu Goru, njenu državnost i ustavnost, dijaspora će organizovati masovne proteste u velikim evropskim centrima i informisati najviše evropske političke zvaničnije i strukture u o svim detaljima ataka na državu Crnu Goru”, zaključju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Bravo
13.11.2022-19:35 19:35

Cestitka patriotama ! I hvala !