Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Orban priredio ručak u čast Đukanovića: Odlučna podrška Mađarske evropskoj integraciji Crne Gore

U otvorenoj i prijateljskoj atmosferi razmijenjena su mišljenja o evropskoj perspektivi zemalja Zapadnog Balkana, u kontekstu posljedica ratnog sukoba u Ukrajini, i širih globalnih procesa

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, koji nezvanično boravi u Budimpešti, imao je susret sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom. U toku susreta mađarski premijer je ponovio odlučnu podršku te zemlje evropskoj integraciji Crne Gore.

“Na ručku koji je u njegovu čast priredio premijer Orban u radnoj rezidenciji u manastiru Karmelita, u otvorenoj i prijateljskoj atmosferi razmijenjena su mišljenja o evropskoj perspektivi zemalja Zapadnog Balkana, u kontekstu posljedica ratnog sukoba u Ukrajini, i širih globalnih procesa”, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Crne Gore.

Premijer Orban je, kako se navodi, ponovio odlučnu podršku Mađarske evropskoj integraciji Crne Gore i regiona u cjelini, kao i zemalja Višegradske grupe.

Uz učešće ministra ekonomskog razvoja Martona Nađa posebno je bilo riječi o unapređenju ekonomske saradnje, na temeljima dosadašnjih odličnih iskustava.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nikšić 13.jul
09.07.2022-19:30 19:30

Putin je terorista a evropa je centar antifasizma jedino vucic podrzava zverstva u ukrajini radicals