Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Optuženo šest osoba zbog kršenja biračkog prava u Šavniku

ODT podnijelo Osnovnom sudu na Žabljaku četiri optužna predloga protiv šest osoba

Osnovno državno tužilastvo u Pljevljima podnijelo je Osnovnom sudu na Žabljaku četiri optužna predloga protiv šest osoba, i to protiv D.B., R.Z. i N.K. zbog krivičnog djela sprječavanje održavanja glasnja i krivičnog djela povreda prava glasanja; protiv  B.T. i S.A.  zbog krivičnog djela uništavanje dokumenata o glasanju i krivičnog djela sprječavanje održavanja glasanja i protiv J.A. zbog krivičnog djela povreda prava glasanja, krivičnog djela uništavanje dokumenata o glasanju i krivičnog djela sprječavanje održavanja glasanja, saopštila je tužiteljka IDT Pljevlja Nataša Bajčeta.

“Optuženima D.B. R.Z. i N.K. se stavlja na teret da su dana 13.11.2022. godine na biračkom mjestu br. 1 “Sala SO Šavnik” u Šavniku, kao članovi, odnosno opunomoćeni predstavnik biračkog odbora na protivpravan način spriječili da glasa glasač koji je upisan u birački spisak sprječavajući na protivpravan način održavanje glasanja na tom biračkom mjestu; optuženom B.T. se stavlja na teret da je dana 23.10.2022. godine na biraćkom mjestu br. 14 “Kafana Krusevice” u Šavniku oduzeo glasačke listiće i time na protivoravan način spriječio održavanje glasanja na tom biračkom mjestu”, istakla je Bajčeta.

Dodala je da se optuženom S.A. stavlja se na teret da je dana 13.11.2022. godine na biračkom mjestu br.14 ” Kafana Kruševice” uništio glasačke listiće i time na protivpravan način spriječio održavanje glasanja na ovom biračkom mjestu.

“Optuženom J.A. stavlja se na teret da je dana 06.11.2022. godine na biračkom mjestu br.1 “Sala SO Šavnik u Šavniku” kao član biračkog odbora na protivpravan način spriječio glasača koji je upisan u birački spisak da glasa uništavajući glasačke listiće, čime je na protivpravan način spriječio održavanje glasanja na pomenutom biračkom mjestu”, zaključila je Bajčeta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve