Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Opština Nikšić: Navodi koalicije Za budućnost Nikšića su neistiniti i zlonamjerni

Iz nikšićke opštine ističu, da nakon svega navedenog zaključuje se da su navodi u saopštenju Kolicije Za budućnost Nikšića neistiniti i da jedini ko u ovom slučaju ne postupa u skladu sa zakonskim propisima jesu predstavnici ove koalicije.

Iz Opštine Nikšić reagovali su povodom saopštenja koalicije Za Budućnost Nikšića, u kojem navode da predsjednik opštine Milutin Simović želi da ukloni njihove štandove, poručujući da su ovi navodi neistiniti i zlonamjerni.

“Jedina istina je da 13.01.2021. godine, Nova srpska demokratija, Opštinski odbor Nikšić obratila zahtjevom broj 07-352-6, Sekretarijatu za uređenje prostora i zaštitu životne sredine, kojim traži da se omogući postavljanje pokretnih štandova za podjelu propagandnog materijala u periodu od 19.01.2021.godine do 25.01.2021.godine na više lokacija”, poručuju je iz nikšićke opštine.

Iz Opštine Nikšić trvde da su na zahtjev ove koalicije reagovali u skladu sa propisanim mjerama IJZCG.

“Na navedeni zahtjev Sekretarijat je odgovorio dopisom broj 07-352-6 od 14.01.2021. godine, kojim je pomenuta politička organizacija obavještena da, imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju, kao i mjere koje su na snazi i rizik koji nosi svaka vrsta okupljanja, je neophodno u cilju pribaviljanja saglasnosti za postavljanje štandova, prethodno pribaviti saglasnost Instituta za javno zdravlje Crne Gore, kao što je to činila i Opština Nikšić, kada je imala namjeru organizovati određene događaje”

Takođe, iz ove opštine navode da, isti podnosilac obratio se ovom organu zahtjevom iste sadržine br. 07-352-10 dana 15.01.2021. godine, na koji je Sekretarijat odgovorio obavještenjem br. 07-352-10 od 18.01.2021. godine, o neophodnosti pribavljanja saglasnosti Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

“Oba obavještenja su uredno dostavljena, što se potvđuje dostavnicama potpisanim dana 18.01.2021. godine, od strane Jauković Aleksandre.
Shodno navedenom, Nova srpska demokratija, Opštinski odbor Nikšić, nije dobila saglasnost u skladu sa zakonskim propisima, niti su dostavili saglasnost Instituta za javno zdravlje Crne Gore. Tako su štandovi na više lokacija u gradu postavljeni bez ikakvog odobrenja i ne poštujući pravne propise, što je svakako podlijegalo kontroli komunalnih službi i izricanju opomena i kazni u skladu sa Zakonom”

Iz nikšićke opštine ističu, da nakon svega navedenog zaključuje se da su navodi u saopštenju Kolicije Za budućnost Nikšića neistiniti i da jedini ko u ovom slučaju ne postupa u skladu sa zakonskim propisima jesu predstavnici ove koalicije.

U prilogu saopštenja dostavljamo zahtjeve Opštinskog odbora Nove srpske demokratije, odgovore Sekretarijata za uređenje prostora i zaštitu životne sredine, kao i dostavnice potpisane od strane predstavnika Opštinskog odbora Nove srpske demokratije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve