Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Opozicija od Orava tražila tehničku vladu

Na sastanku, se razgovaralo o aktuelnim političkim dešavanjima i radu Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornih i drugih zakona, a kako je saopštila opozicija bilo je riječi i o tehničkoj vladi

Šef delegacije EU u Podgorici Aivo Orav, kao i ambasadori država članica EU, sastali su se danas sa čelnicima crnogorske opozicije.

Aivo Orav

Na sastanku, se razgovaralo o aktuelnim političkim dešavanjima i radu Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornih i drugih zakona, a kako je saopštila opozicija bilo je riječi i o tehničkoj vladi.

Poslanik SDP-a Raško Konjević je kazao da su na sastanku afirmisali dijalog i konsenzus i dogovorili sličnu komunikaciju i u narednom periodu.

Konjević je, nakon sastanka, novinarima kazao da nije zadovoljan dosadašnjom dinamikom rada Odbora za reformu izbornog zakonodavstva.

Nezavisni poslanik Aleksanadar Damjanović, koji nije član Odbora, naveo je da nema kompromisa u poštovanju propisa.

“Postoji želja da se ovaj problem riješi vidjećemo kako će to ići”, naveo je Damajanović.

I Konjević i Damjanović kazali su da je tehnička vlada jedini garant primjene izbornih zakona.

“Nema povjerenja da se bez tehničke vlade može sprovesti izborna reforma zakona”, kazao je nakon sastanka Miloš Konatar iz GP URA.

DF očekuju da EU izvrši pritisak na vlast u cilju da se, kako navodi, sprovede demokratizacija izbornog procesa.

“Za sada kod DPS-a ne prepoznajemo želju da se razgovara o tehničkoj vladi, a ne vidimo ni želju kod EK da na njih izvrši pritisak”, kazao je poslanik DF-a Milutin Đukanović.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve