Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

OPASNI PO DRŽAVU I ZAPADNE PARTNERE Ostavke Dritana i Vukšića za spas Crne Gore od potpune kompromitacije u NATO-u

Crnogorski građani imaju veliki razlog za brigu, jer bezbjednosni sektor, koji je od vitalnog značaja za državu, je u najboljem slučaju u rukama ortodoksnih, osvjedočenih ober-neznalica. Ili sa druge strane njime rukovode opasni strani agenati čiji je jedini cilj urušavanje temelja državnosti i kompromitacija Crne Gore pred zapadnim partnerima, koja bi kao krajnji rezultat imala tihu ''ekskomunikaciju'' iz sjevernoatlantskog sistema.

Svega nešto više od tri i po mjeseca bilo je dovoljno potpredsjedniku Vlade poštenom kvazi-Albancu Dritanu Abazoviću i njegovom obavještajnom dželatu na čelu Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejanu Vukšiću da potpuno uruše bezbjednosni sistem Crne Gore i ugled kod zapadnih partnera.

Osim toga, zahvaljujući destruktivnom pregalaštvu Abazovića i Vukšića koje su usmjerili na bezbjednosni sistem države, Crna Gora je od pouzdanog partnera zapadnih zemalja i odlučne članice NATO-a, postala potpuno nepouzdana kvazi-ruska obavještajna gubernija, iz koje operativci zapadnih zemalja moraju da bježe iz straha da će njihovi identiteti biti otkriveni stranim neprijateljskim službama.

Iako je portal Aktuelno sedmicama, čak mjesecima naglašavao šta se sprema u bezbjednosnom sektoru šteta je i pored toga nanijeta.

Kako smo juče pisali, nakon što je Vukšić prošlog petka na skupštinskom Odboru za bezbjednost i odbranu otkrio imena dvojice operativaca obavještajne službe države članice NATO, zapadni partneri su već reagovali i naložili da se počne sa dislociranjem njihovih operativaca iz Crne Gore.

Izdajnici ili potpuni diletanti?

Pitanje koje se u ovom trenutku mora postaviti je da li su Abazvoić i Vukšić uz prećutnu podršku premijera Zdravka Krivokapića izvršili namjernu obavještajnu diverziju, zbog koje smo od pouzdane zemlje članice NATO-a dobili rejting rusko-srpske obavještajne ispostave koja je na ivici da bude potpuno prekrižena od partnera iz Alijanse?

Ugrožen status Crne Gore u NATO-u?

Ili je ovaj duo uništitelja bezbjednosnog sektora Crnu Goru u ovako tragičnu situaciju doveo iz čistog diletantizma i neznanja?

Mišljenje u domaćim političko-obavještajnim krugovima, kako saznaje portal Aktuelno, je podijeljeno – postoje indicije da je gore pomenuti destruktivni par uz podršku premijera, izvršio izdaju jer su na položaje vlasti instruirani od strane stranih bezbjednosno-obajveštanih službi, prije svih ruske, uz djelovanje srpske BIA-e.

Dok sa druge strane postoje oni krugovi koji smatraju da je crnogroski bezbjednosni sistem narušen zbog čiste nesposobnosti Vukšića, Krivokapića i prije svega Abazovića koji je lansirao aferu curenja podataka da se na skupštinskom Odboru ne bi raspravljalo o njegovim izdajničkim aktivnostima u slučaju Simijanović, o čemu je portal Aktuleno pisao.

U svakom slučaju, crnogorski građani imaju veliki razlog za brigu, jer bezbjednosni sektor, koji je od vitalnog značaja za državu, je u najboljem slučaju, u rukama ortodoksnih osvjedočenih ober-neznalica.

Ili sa druge strane njime rukovode opasni strani agenati čiji je jedini cilj urušavanje temelja državnosti i kompromitacija Crne Gore pred zapadnim partnerima, koja bi kao krajnji rezultat imala tihu ”ekskomunikaciju” iz sjevernoatlantskog sistema.

Lovac postao lovina

Osim što je nakon sada već famozne sjednice skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu u javnost isplivao gnoj subverzivno-diletatske destruktivnosti, treba napomenuti da su u ovom slučaju ogoljeni i eksplicitno prikazani dvostruki aršini po kojima funkcioniše ANB pod Vukšićevom komandom.

Jer dok v.d. direktora nonšalantno objavljuje i poslanicima dijeli podatke sa oznakom najstrožije tajnosti, portal Aktuelno proživljava javni linč zbog objavljivanja tekstova ”Profesionalca” koji je ukazao na baš ovakve i slične tendencije Vukšića, njegovog nadređenog Abazovića i njihovih saradnika.

Neznalice ili izdajnici?

Međutim, u neponovljivoj ironiji sudbine Vukšić, koji je po nalogu svog pretpostavljenog političkog diletanta sa viškom prepotencije i manjkom kompetencije Dirtana Abazovića proganjao Aktuleno, kako je to prognozirao jedan eminentni istraživački novinar u nedavno objavljenom tekstu, ”umjesto lovca postao je lovina, to jest meta pravosudnih organa”.

Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet povodom informacije da je vršilac dužnosti direktora ANB Dejan Vukšić na sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu odao tajne podatke. Stoga će prepotentni Vukšić sa držanjem SS oficira morati da objasni i razriješi dilemu da li se radi o namjernoj izdaji ili o ogromnom neznanju i nekompetenciji.

Abazović obrukao Crnu Goru

U svakom slučaju, kontrolno saslušanje Abazovića koje je prošlog petka održano pred skupštinskim Odborom za bezbjednost i odbranu, osim niza skandala koji se dešavaju u bezbjednosnom sektoru, otkrilo je puni manipulativni potencijal poštenog ”albanskog četnika”, i spremnost da žrtvuje svoje najbliže saradnike da bi u drugom planu ostale njegove afere i nepočinstva.

Rušenje bezbjednosnog sektora samo jedan od mnogih razloga zbog kojih bi Krivokapić trebalo da podnese ostavku

Bez obzira što je Abazović  nonšalantno žrtvovao  Vukšića da bi zataškao svoja napočinstva i subverzivno djelovanje sa elementima veleizdaje u slučaju druženja sa lažnim američkim diplomatom Stevanom Simijanovićem, to ne izuzima mogućnost da kvazi – albanski četnik svjesno radi na uništenju bezbjednosnih struktura Crne Gore. (Ovo “kvazi” potiče od Abazovićeve definicije da je portal Aktuelno kvazi portal…pa, samim tim i on je za nas kvazi Albanac).

Podsjetimo, Abazović je govoreći o portalu ‘UDAR’ priznao da su tu odavane državne tajne, čime je indirektno priznao da je saradnik srpske BIA-e kodnog imena ‘Šok’. Kako je navedeno na tom portalu, on je zavrbovan preko svog brata koji živi u Beogradu, a  operativna veza mu je bivši direktor BIA-e Rade Bulatović.

Pošteni kvazi-albanski četnik se već obrukao kod zapadnih službi, što mu je jasno poručeno u Briselu, jer je očigledno pokušao da prevari NATO partnere i da od njih sakrije ruski upliv u bezbjednosni sektor Crne Gore o čemu su portal Aktuelno i Profesionalac pisali sedmicama.

Bilo da se radi o nesposobnosti ili o malignom, svjesnom obavještajnom uticaju, jedini spas od potpune kompromitacije i tihog odstranjivanja Crne Gore iz euroatlantskih struktura je da Abazović, Vukšić ali i njihov pretpostavljeni, premijer Zdravko Krivokapić, podnesu ostavke.

To bi nesumnjivo bio spas za Crnu Goru i sav narod koji u njoj živi kako god se nacionalno izjašnjavali.

B.Knežević

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
24.03.2021-13:51 13:51

Ja bi Dritanu i Vuksicu predlozio da pored ostavki zatraze u tajnosti azil kod pizdoustog jer im ni sam bog nece pomoci kada se njihova politicka avantura bude zavrsila.

LATIF
24.03.2021-15:21 15:21

Abazovic je svesan svega sta radi i sa kakvim kriminalcima lopovskum kolo igra a dokle vidjet ce se dok ima muzike i svirke ima i igre tek poslije dolazi PREZNOJAVANJE!!

A zamisli
24.03.2021-21:30 21:30

Kako će reagovat tajni agenti? Idioti! Nacrtali sami sebe mete na tikve.

osvijesti
25.03.2021-02:40 02:40

DPS-u su do prije par mjeseci bili prioritetni SPC i njihovih hiljadu vojnika u mantijama i morački Sotona, Je Bo Bo, Nekrofilni podoljub sa fameljom, Glušica, Bečanovićka, Drecun i ostala veljesrpska bulumenta, a Crnogorci i CPC lovina i glasači. U sportskoj rubriici vašeg portala prioritet je neki Jokić. Zašto ga pominjati uopšte? Zar vam je on važniji od Vučevića? Zašto ne pišete o Kariju, Džejmsu, Hardenu, Atetokumbu ili makar o Dragiću, Nurkiću, Bogdanovićima i mnogim ostalim ex Yu igračima? Bar dva puta sam na sportskoj strani ukazao na ovo, ali uzalud. Ako je Uredništvu Aktuelno-g važniji Jokić od Crne Gore,… Pročitaj više »