Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

ON SE SPRDA SA NAMA: Nije tačno da je Srpska pravoslavna crkva u temelju aktuelne Vlade, to namjerno rade

Pokušaj pravdanja za malu djecu sa pričom da neko namjerno postavlja pitanja o Crkvi.

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić izjavio je na Forumu 2BS (To be secure) u Budvi da nije tačno da je Srpska pravoslavna crkva u temelju aktuelne Vlade i istakao da za 10 mjeseci rada njegovog kabineta neko namjerno postavlja pitanja o Crkvi.

“Mi smo se bavili nasljeđem, a to je vezano za jedan vrlo nekorektan zakon, kojim se nije htjelo ništa, osim da se ugrozi imovina Srpske pravoslavne crkve”, rekao je Krivokapić.

Komentarišući analizu o ruskom uticaju u Crnoj Gori, Krivokapić je rekao da ono sa čim je upoznat nije tako zabrinjavajuće kao što neko predstavlja kroz medije, te dodao da Podgorica nikad nije bila bliža NATO i EU.

On je poručio da strani uticaji nisu nastali za vrijeme aktuelne Vlade, kao i da su se dešavali naročito intenzivno od 2006. godine.

Premijer je rekao da je neko namjerno napravio dualnost i produbljivao podjele na ovim prostorima.

“Čujem da je demokratija minimizirana, a ona nikad nije bila izraženija”, rekao je Krivokapić i dodao da neko namjerno u Crnoj Gori nameće sindrom netolenrantnosti, nekažnjivosti i neodgovornosti.

Koliko povjerenje Krivokapićeva Vlada ima kod zapadnih partnera najbolje se vidi u riječima zamjenika pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih američkih država (SAD) Gabrijela Eskobara koji je potvrdio da je na poslednjem samitu NATO-a izražena bojazan da je opasno dijeliti sve informacije sa novom Vladom u Podgorici, dodajući da je ta zabrinutost realna i da ljudi u Crnoj Gori treba da je budu svjesni. Eskobar je jasno poručio Krivokapićevim partnerima u vlasti i SPC da “SAD imaju diplomatski i politički odgovor kako bi se izolovale snage koje ne žele suverenu i demokratsku Crnu Goru”.

Obraćanje Gabrijela Eskobara učesnicima 2BS Foruma
“Ono što ukazujemo već više od 10 mjeseci – o nepovjerenju saveznika u Krivokapićevu Vladu – potvrdio je visoki politički zvaničnik Sjedinjenih Američkih Država Gabrijel Eskobar”, kazao je bivši premijer Duško Marković.

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović na istom skupu je ocijenio da je aktuelna Vlada “nefunkcionalna i da je treba smijeniti”.

“Vlada nije mogla biti funkcionalna jer imate pješadiju ‘srpskog svijeta’ u parlamentu”, rekao je Đukanović.

On je istakao da su jedini izlaz iz ovakvog stanja vanredni parlamentarni izbori.

Đukanović je rekao da je u regionu posljednjih pola godine promijenjena ključna tema – nekad su to bile evropske integracije, a sada je stabilnost, koja je ugrožena u Crnoj Gori.

Da je Crna Gora ostvarila značajan napredak od referenduma do danas potvrdio je izvjestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru Vladimir Bilčik koji je kazao da Crna Gora nije daleko od datuma pristupanja Evropskoj uniji (EU), dodajući da crnogorski političari treba da pokažu da su spremni da iznesu reforme.

Vladimir Bilčik: Neophodne stabilne, funkcionalne institucije, što je izazov sa kojim se zemlja trenutno suočava

“Neće biti problema da Crna Gora uđe u Uniju, ako uradi sve što treba da uradi. Crna Gora je otvorila mnogo poglavlja, ali sada treba da ih zatvori”, rekao je Bilčik na 2BS forumu na panelu posvećenom Zapadnom Balkanu.

On je kazao da su za Crnu Goru neophodne stabilne, funkcionalne institucije, što je, dodaje, izazov sa kojim se zemlja trenutno suočava.

J.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
16.10.2021-11:23 11:23

Kao i obicno Bocaljub se naloce ka svinja i onda ne zna sto bleji,kako ga nije sramota stari cojek(necojek)da laze,stariji sam sest godina i imam puno pravo du recem; Sto obruka bruko braststvo Krivikapic,pleme Cucko u Katunskoj nahiji,odavno ti je obraz otanjio nesreco.

!!!
16.10.2021-13:12 13:12

Haha…Koliko je podrignuo poslije ove ispovijesti osjetio se smrad do Cetinja.Popilo se,nesto zalozilo i mozak ne radi.Samo drobina…

KLEMENTINA
16.10.2021-17:03 17:03

AKO SE ON SPRDA S NAMA , kako reče J.A. s NjIM SE SPRDA CIO SIJET.

Neko tamo
16.10.2021-17:03 17:03

Jasno je svima od kako je pjandura preuzeo vlast u crnoj gori se desavaju strasne promjene
Imamo amijuriju od drzave ko rijaliti srbiju a u isto vrijeme crkveno srednjovjekovnu drzavu
Da napomenem veliki vlaski nacionalizam revansizam a i udaranje na zivotne standardne gradjana

Jasno je da je pijsndura odgovoran za nenormalno poskupljenje goriva
13 put je poskupilo gorivo za vrijeme pijandurove vlade

Neko tamo
16.10.2021-17:09 17:09

Četnički bradati majmuni u mantiji su odlucili pobjednika izbora i preuzeli drzavu preko pjandure upravljaju drzavom to se zna to nije nagadjanje ako

Ali nikad im ne bi uspjelo da nije bilo čupavog uličara i njegovih mentora iz vijesti jarca miška kesedzije i debilnog glupog zeljka goveda

Neko tamo
16.10.2021-17:11 17:11

Pjandura je sa ovom slikom pokazao kako ce izgledati crna gora za vrijeme njegovog mandata i vidimo

Jer ova slika je izmedju 30 i 31 avgusta prosle godine posle pobjede srpskog bloka napravio je ovaj selfi sliku buduceg stanja crne gore