Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Omladina SD-a: Ne dozvoliti da se formira još jedna anticrnogorska Vlada

Osvrćući se na aktuelnu političku situaciju, Šehović je rekao da se Crna Gora nalazi u veoma izazovnom vremenu budući da se u suštinskoj blokadi nalaze gotovo sve grane vlasti

Socijaldemokrate moraju uraditi sve što je u njihovoj moći da ne dozvole realizaciju opasnih nauma određenih političkih krugova, u Crnoj Gori i van nje, da se formira još jedna anticrnogorska Vlada. Nova Vlada, ukoliko do njenog formiranja dođe, mora imati jasan građanski, evropski i evroatlantski karakter, i u njoj ne mogu značajniji uticaj imati anti-NATO partije, zaključeno je na objedinjenoj sjednici Glavnog odbora Socijaldemokrata Crne Gore kojoj su prisustvovali predsjednik partije Damir Šehović i generalni sekretar Miloš Čelanović.

Osvrćući se na aktuelnu političku situaciju, Šehović je rekao da se Crna Gora nalazi u veoma izazovnom vremenu budući da se u suštinskoj blokadi nalaze gotovo sve grane vlasti.

„Socijaldemokrate su se, kao što znate, sve ovo vrijeme ponašale kao odgovoran i konstruktivan partner koji je spreman da pruži maksimalan doprinos obezbjeđivanju podrške od 49 poslanika u Parlamentu i formiranju inkluzivne Vlade, koja bi bila u stanju da se nosi sa nemalim izazovima. Ali ne po svaku cijenu. Svakako ne po cijenu trulih kompromisa sa pojedinim civilizacijskim pitanjima i nedvosmislenom evroatlantskom orijentacijom buduće izvršne vlasti. Socijaldemokratama ni na kraj pameti ne pada na pamet da budu dio Vlade koja će dovršiti onaj posao kojim čak ni Vlada Zdravka Krivokapića nije imala namjeru da se bavi“, rekao je Šehović.

Generalni sekretar SD-a Miloš Čelanović, rekao je prisutnima da “ne sumnjaju u to da će partija donijeti ispravnu odluku u odnosu na aktuelnu situaciju”.

 

„Jasno smo saopštili da nećemo dozvoliti, vjerujem zajedno sa drugim državotvornim partijama, da u ovom osjetljivom, prije svega bezbjednosnom momentu za Crnu Goru, i Zapadni Balkan generalno, širom otvorimo prostor za širenje ruskog uticaja u budućoj Vladi koja bi morala imati nesporan evropski i anti-NATO karakter“, rekao je Čelanović.

Sa sastanka/ Foto: SD

 

Članovi Glavnog odbora i Predsjedništva Omladine SD-a izrazili su jedinstven stav da se ne smije dozvoliti “realizacija opasnih nauma da se formira još jedna anticrnogorska Vlada”.

„Jedan takav eksperiment smo imali i vidjeli smo kako je on završio. Sada smo suočeni sa time da politički subjekt koji je, do posljednjeg trenutka, podržavao Vladu Zdravka Krivokapića, želi da novoj Vladi, koja bi trebala da ima građanski, evropski i evroatlantski karakter, podmetne agendu Vlade koju su 44 poslanika opozicije i koalicije Crno na bijelo smijenili početkom godine“, zaključeno je na sastanku rukovodstva Omladine Socijaldemokrata Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve