Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Omeragić: Odluka Agencije za sprječavanje korupcije opasan presedan

Zakonom o izboru poslanika i odbornika, kako je rekao, jasno su propisana pravila izvještavanja o utrošku novca u toku izborne kampanje, kao jedan od segmenata kontrole nad protokom novca iz lokalnog budžeta

Odluka Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) da nedostavljanje propisane dokumentacije u zakonskom roku od strane Opštine Gusinje opravda epidemijom korona virusa predstavlja ozbiljan pravni presedan, saopštio je nosilac liste “SDP – Za jako Gusinje”, Elvis Omeragić.

Elvis Omeragić

“Ovo posebno, jer se ovakva mjera donosi samo za Opštinu Gusinje, dok za druge opštine gdje se održavaju izbori ovo ne važi. Potrošnja novca u periodu izborne kampanje mora biti transparentna i svaka zloupotreba novca građana može narušiti izborni legitimitet i suštinu izbornog procesa”, kazao je on.

Zakonom o izboru poslanika i odbornika, kako je rekao, jasno su propisana pravila izvještavanja o utrošku novca u toku izborne kampanje, kao jedan od segmenata kontrole nad protokom novca iz lokalnog budžeta.

“Kako nas je i kriza izazvana virusom naučila, skoro svi izvještaji ove vrste se mogu dostaviti elektronskim putem i na isti način objavljivati na internet stranici opštine. Ovakve odluke izazivaju sumnju u regularnost izbornog procesa i pozivamo ASK, ali i druge državne organe da je hitno ukinu, kako bi i u Gusinju imali izborni proces poput drugih opština u Crnoj Gori”, zaključuje Omeragić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve