Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Omeragić: Muhović napustio BS jer nije predložen za mjesto u Predsjedništvu

Muhović je na sjednici Glavnog odbora BS održanoj 18. jula saopštio da napušta tu partiju i da borbu za bošnjački narod nastavlja u SPP

Prelazak bivšeg člana predsjedništva Bošnjačke stranke (BS) Adnana Muhovića u Stranku pravde i pomirenja neće destabilizovati partiju, jer je otišao jedan čovjek koji nije ni osnivao stranku niti bio u njenom vrhu, kazao je u izjavi za Pobjedu portparol BS Adel Omeragić.

On je istakao da je i ranije bilo pokušaja urušavanja BS, ali da je uprkos tome ta partija opstala i nakon toga uvijek snažnije radila.

“Otišao je pojedinac i ne želimo da mu dajemo preveliki značaj. Nije nas napustio neko ko je osnovao partiju, niti potpredsjednik nego član opštinskog odbora Petnjica i tu stavljamo tačku”, poručio je Omeragić.

Zbog toga, kako je rekao, u BS se ne boje gubljenja birača.

“U narednim danima ćemo imati i svečanost na kojoj ćemo predstaviti nove članove. Imamo priliv novih ljudi konstantno, posebno na sjeveru Crne Gore”, saopštio je portparol BS.

Omeragić je objasnio i da ne vidi sličnost sa dešavanjima u Hrvatskoj građanskoj inicijativi (HGI) uoči parlamentarnih izbora prošle godine kada je oformljena Hrvatska reformska stranka (HRS), jer je, kako kaže, Muhović otišao iz stranke zbog ličnog nezadovoljstva.

Sličnost sa dešavanjima u HGI primijetio je politički analitičar Ranko Đonović koji je ocijenio da ga dešavanje u BS sa odlaskom Muhovića podsjeća na dešavanja u hrvatskim nacionalnim strankama kada je, kako je ocijenio, Vučić razbio HGI formiranjem druge nacionalne hrvatske stranke pa isto pokušava i sa Bošnjacima.

“Muhović je napustio BS jer nije bio predložen za neko mjesto u Predsjedništvu u novom sazivu”, istakao je Omeragić.

Muhović je na sjednici Glavnog odbora BS održanoj 18. jula saopštio da napušta tu partiju i da borbu za bošnjački narod nastavlja u SPP.

On je tada kazao i da su jedini istinski borci za Bošnjake predsjednik svih ogranaka SPP Muamer Zukorlić i predsjednik ogranka za Crnu Goru Hazbija Kalač.

Zukorlić i Kalač su inače kadrovi bliski zvaničnom Beogradu i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Na predsjedničkim izborima 2017. godine Zukorlić je podržao kandidaturu Vučića.

Muhović je nakon parlamentarnih izbora 2016. godine bio za pregovore BS-a sa Demokratskim frontom kojim bi se razvlastio DPS.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Omeragić: Muhović napustio BS jer nije predložen za mjesto u Predsjedništvu – CG Vijesti
28.07.2021-09:05 09:05

[…] Aktuelno […]

Krsto
28.07.2021-14:49 14:49

Zukorlic je na platnom spisku Aleksandra Vucica …On posjeduje i privatni unvirzitet..Muamer Zukorlic je sin seljaka iz Orlja-nekad siromah a danas je milioner..Muhovic Kalac i SPP su taskodje u sluzbi Vucica i SPC….Muhovic je napustio BS zato sto je tamo bio obicni clan bez mogucnosti da napreduje jer to nicim nije ni zasluzivao..Ali nek razmisli..Jer eto Hazbiji Kalacu ni litijanje ni ljubljenje ruku Amfilohiju nije pomoglo da dobije ministarsku fotelju za kojom umire..