Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Omeragić: Još jedan pokazatelj Krivokapićeve samovolje

Premijerova najava, istakao je Omeragić, je odraz nepoštovanja parlamenta kao najvećeg zakonodavnog doma u državi, a kako je rekao, posebno je zabrinjavajuća sa stanovišta demokratije.

Izjava premijera Zdravka Krivokapića da neće „potpisati”, ukoliko se izglasaju u parlamentu, interpelacije za smjenu ministara Đorđa Radulovića, Aleksandra Stijovića i ministarke Vesne Bratić, još je jedan jasan pokazatelj njegove samovolje i poruka da aktuelna Vlada po svaku cijenu želi da nastavi da vodi državu, bez obzira na to što ima podršku samo jednog poslanika, ocijenio je za Pobjedu portparol Bošnjačke stranke Adel Omeragić.

Premijerova najava, istakao je Omeragić, je odraz nepoštovanja parlamenta kao najvećeg zakonodavnog doma u državi, a kako je rekao, posebno je zabrinjavajuća sa stanovišta demokratije.

“Ipak, vjerujem da je svima jasno da aktuelna Vlada broji posljednje dane i da su ovakve izjave Krivokapića pokušaj da po svaku cijenu sačuva poziciju premijera”, kazao je Omeragić.

Krivokapić je prekjuče kazao da neće potpisati interpelacije za smjenu ministara ukoliko one budu izglasane u parlamentu, te dodao daje pokretač tih inicijativa partija koja je radila protiv interesa građana Crne Gore. Poručio je i da njemu nije obavezujuće da prihvati nj ihove prijedloge.

Ovim je premijer pokazao da baš i ne poznaje Ustav Crne Gore, jer mu on ne daje mogućnost da „potpisuje” interpelacije za smjenu. U članu 108, stavu tri, najviši pravni akt propisuje daje Vlada ta koja dostavlja odgovor u roku od 30 dana od kada je primila interpelaciju. Dakle, Vlada, a ne premijer, je dužna da se izjasni o dobijenim interpelacijama.

Portparol Socijaldemokratske partije Mirko Stanić kazao je Pobjedi da je jasno da će interpelacije danas biti izglasane, kao što je i jasno, kako je rekao, da bi skoro svi ostali ministri prošli slično da se pokrene procedura. On je ocijenio da su kombinacija nesposobnosti, neznanja i katastrofalnih rezultata jedina konstanta aktuelne Vlade.

“Zbog toga i ne čudi što će se podržati zahtjev za smjenu ubjedljivo najgoreg člana kabineta ministarke četiri resora Vesne Bratić čije je ponašanje u ovih godinu dana bilo skandalozno i obilježeno najznačajnijim udarom na temeljne vrijednosti građanske države kroz udar na prosvjetu, kulturu, nauku i sport”, kategoričan je Stanić.

Komentarišući rad ministra poljoprivrede Stijovića, Stanić je kazao da je on uspio ono što nije nijedan prije njega da izvede stotine traktora sa njiva na ulice, jer je pokazao nesposobnost da riješi probleme sa kojima su se suočili crnogorski stočari.

“Takođe, osionim odnosom prema njima, crnogorskoj javnosti, ali i Skupštini Crne Gore doprinio je negativnoj ocjeni vlasti, čega su svjesni i poslanici vladajuće većine u Skupštini”, naveo je portparol SDP-a.

Ocijenio je i da je interpelacija za ministra Radulovića morala biti pokrenuta zbog njegove aktivnosti tokom ustoličenja mitropolita Crkve Srbije na Cetinju, kada je pokušao obmanuti međunarodne partnere u vezi sa dešavanjima od 4. i 5. septembra čime je, dodao je, ministar doprinio degradaciji pozicije naše zemlje.

“Nadamo se da će uz ova tri ministra Crna Gora uskoro viđeti kraj ovoj vladi koja je prouzrokovala ogromnu štetu za crnogorsko društvo i državu “, zaključio je Stanić.

 

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve