Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Ohrabruje visok stepen podrške građana Crne Gore Evropskoj uniji

Krivokapić je Janšu upoznao sa aktuelnim prilikama na snaženju institucija sistema kako bi efikasno odgovorile potrebama pristupnog procesa i informisao o rezultatima posljednjeg istraživanja javnog mnjenja koje je pokazalo da čak 75 odsto stanovništva Crne Gore podržava članstvo u EU

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić sastao se sa predsjednikom Vlade Slovenije Janezom Janšom, i poručio da ohrabruje visok stepen podrške građana Crne Gore Evropskoj uniji (EU).

Krivokapić je Janšu upoznao sa aktuelnim prilikama na snaženju institucija sistema kako bi efikasno odgovorile potrebama pristupnog procesa i informisao o rezultatima posljednjeg istraživanja javnog mnjenja koje je pokazalo da čak 75 odsto stanovništva Crne Gore podržava članstvo u EU.

“Ovo je vrlo ohrabrujući podatak. Nikada u Crnoj Gori nijesmo imali takav stepen solidarnosti o nekom političkom pitanju. Vlada je spremna da odgovori tim očekivanjima i vjerujemo da ćemo do kraja mandata završiti naše obaveze u pregovaračkom procesu”, kazao je premijer Krivokapić.

Janša je zahvalio Krivokapiću na posjeti i kazao da je vrlo ohrabren podrškom javnog mnjenja evropskim integracijama Crne Gore.

On je pozvao premijera Crne Gore na Samit EU Zapadni Balkan koji će biti održan u oktobru i istakao da se raduje inteziviranju saradnje u budućnosti.

Na sastanku je ocijenjeno da je saradnja u okviru NATO-a i drugim međunarodnim organizacijama primjer dobre međudržavne komunikacije.

Krivokapić i Janša su saglasni da su odnosi dvije zemlje na odličnom nivou i kao takvi predstavljaju snažan temelj za unapređenje saradnje u svim oblastima od obostranog interesa.

Jedna od tema sastanka dva premijera bilo je održavanje IV sjednice Mješovite komisije za ekonomsku saradnju koju je potrebno organizovati u najkraćem roku, kako bi se dao dodatni impuls dinamiziranju privredne saradnje.

Krivokapić je poručio da je cilj Vlade ekonomski preoprod Crne Gore.

Na sastanku je ocijenjeno da će posjeta Krivokapića Sloveniji dati impuls snaženju ukupne saradnje, prevashodno ekonomske, te da će Slovenija nastaviti da pruža političku i ekspertsku podršku kako bi naša zemlja postala prva sljedeća članica EU.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve