Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Oglasio se prijatelj Milana Roćena: “Čir krenuo da puca”

Predsjednik Narodne stranke i prijatelj bivšeg ambasadora Srbije i Crne Gore u Moskvi Milana Roćena, Vuk Jeremić kritikovao vlast u Crnoj Gori

Predsjednik Narodne stranke i prijatelj bivšeg ambasadora Srbije i Crne Gore u Moskvi Milana Roćena, Vuk Jeremić izjavio je na godišnjoj konferenciji Univerziteta Harvard o Evropi da je Zapadni Balkan danas “nažalost prostor u kojem je gotovo u potpunosti suspendovana demokratija i da su države regiona kleptokratske diktature – neke u ranoj a neke u poodmakloj fazi”.

“Jeb..mo majku Srbiji i Crnoj Gori”

“U Crnoj Gori je čir konačno krenuo da puca i narod je počeo da se masovno suprotstavlja režimu. Crna Gora je država u kojoj je jedan režim na vlasti bez pauze od 1945. godine, a posljednjih 30 godina pod dirigentskom palicom jednog jedinog čovjeka, crnogorskog diktatora Mila Đukanovića. On je na vlasti dva puta duže od predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana i osam godina duže od predsjednika Bjelorusije Aleksandra Lukašenka”, rekao je Jeremić.

Podsjetimo, portal IN4S u julu prošle godine ekskluzivno je objavio audio razgovar Milana Roćena, sa Vukom Jeremićem, koji je u trenutku kada je razgovor snimljen bio savjetnik tadašnjeg predsjednika Srbije Borisa Tadića.

Iz razgovora se zaključuje da je povod za njihovu komunikaciju bila organizacija neke zabave na Svetom Stefanu za 30-ak osoba, za koju Roćen obezbjeđuje sobe preko Pera Rađenovića, nekadašnjeg direktora hotelskog kompleksa na Svetom Stefanu.

U ovom razgovoru, kao i u prethodnim, očituje se bahatost i osjećaj svemoći Vuka Jeremića i Milana Roćena, a svakako najšokantniji dio ovog razgovora je momenat u riječima  Milana Roćena, koji kaže: “Jeb..mo majku Srbiji i Crnoj Gori”, na šta se Vuk Jeremić smije.

Milan Roćen je kao ministar vanjskih poslova Crne Gore, 2012. godine dao podršku Jeremiću za izbor na mjesto generalnog sekretara Ujedinjenih unacija.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve