Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Oglasio se Amfilohije: “Neću se odazvati, mogu tek poslije ponedjeljka i to jedino na Cetinju”

Ovo što se desilo je priča za sebe, jer na sahrani nikog nije bilo osim njegova tri sina, supruga, kaluđeri, ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović, Andrija Mandić i ja, tvrdi Amfilohije

“Poručujem nalogodavcima poziva za saslušanje da im se neću odazvati jer imam svoje obaveze. Mogu to učiniti tek poslije ponedjeljka i to jedino na Cetinju. Ovo što se desilo je priča za sebe, jer na sahrani nikog nije bilo osim njegova tri sina, supruga, kaluđeri, ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović, Andrija Mandić i ja. I svi na propisanom odstojanju”, kazao je za “Novosti” mitropolit Amfilohije.

foto mitropolija.com

Na pitanje da li očekuje represivniji odgovor nadležnih kaže:

“Što se mene tiče neka izvole da hapse. Pa moj prethodnik Joanikije ubijen je sa sveštenstvom, a mitropolit Arsenije odležao šest godina u zatvoru. Da sam ja bio u njegovo vreme bio bih sigurno strijeljan ili doživotno osuđen u odnosu na njega. Vlast može da radi šta hoće i kako hoće. Ja sam ipak mitropolit Crne Gore i to Mitropolije koja je rodila Crnu Goru, onu pravu, petrovićevsku izvornu Crnu Goru. Ova vlast neka što sebe bruka, nego bruka i Crnu Goru pred međunarodnom javnošću,svojim bezakonjem i ponašanjem. Objavili su rat Bogu i Crkvi koja je stvarala ovu državu”, rekao je Amfilohije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve