Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Odžić: Nema nikakve logike ostati u Vladi koju podržava 2,8 odsto građana

''Vjerujem da će pronaći dovoljno razuma da državu ne uvode u Otvoreni Balkan''

Mnogo ranije smo trebali izaći iz ove Vlade, koja apsolutno nije funkcionalna, međutim, s obzirom da smo tu postavljeni politički, to dosta zavisi od političkih faktora, te je procijnjeno da nema nikakve logike ostati u Vladi koju podržava 2,8 odsto građana i iz koje je isklučeno nekoliko ministara, kazao je član predsjedništva SDP-a, Petar Odžić, gostujući na Gradskoj RTV.

Unutar same Vlade postoje dvije partije, napominje, koje ukupno nemaju pet odsto podrške biračkog tijela, a upravljaju svim procesima.

“Vidjeli smo da je nekoliko ministara preuzelo koordiniranje svim resorima. Takođe, imamo resore gdje postoje ministri, ali se zbog toga što nisu istomišljenici zaobilaze i preskaču i Abazović sa svojih nekoliko poslušnika sprovodi ono što je agenda koju je preuzeo. Mislim da je tu agendu preuzeo od Beograda i Moskve i to ide u smjeru koji je neprihvatljiv za Socijaldemokratsku partiju”, ističe Odžić.

U svakom demokratskom društvu, dodaje, premijer pokušava da stabilizuje i da okuplja svoju vladajuću strukturu, ali je kod našeg to drugačije.

“Ušli smo da podržimo ovu Vladu, pokušavajući da doprinesemo evropskom putu Crne Gore. Međutim, sama URA je došla od partije koja je proevropska, građanska, procrnogorska, do partije koja krijući uvodi popove druge države, potpisuje sramne sporazume sa crkvom tuđe države. Takođe, došla je od partije koja je glavni promoter borbe protiv organizovanog kriminala do toga da sada po Crnoj Gori traži šlepere svojih cigareta”, pojašnjava Odžić.

Na prvom obraćanju premijera u Skupštini poslije izbora, podsjeća, vadio je spiskove, upirao prstom u određene ljude, a od toga se ispostavilo da jedan dio svoje partije hapsi, a drugi tjera, ili ga članovi napuštaju.

“Nemojte zaboraviti da je cijeli savjet koji je informirao GP URA napustio tu partiju, ogradio se od ovakvog djelovanja. Znamo i da je potpredsjednica partije i ministarka za evropske integracije Jovana Marović dala ostavku upravo zbog ovoga što se sada dešava. Ako Abazović, ministri Joković, Šćekić, Laloševići Vojinović brane Crnu Goru od nas, onda ću ja sa zadovoljstvom biti na drugoj strani”, naglasio je Odžić.

Imali smo priliku da kroz skraćeni proces integracija pristupimo Evropskoj Uniji, ali, za razliku od toga, kaže, Abazović nudi smiješnu alternativu Otvorenog Balkana, gdje će glavni nosioci biti Tirana i Beograd.

“To je koncept Aleksandra Vučića, koji Abazović ovih dana sprovodi u Crnoj Gori”, ističe Odžić.

Smatra da je u ovakvoj strukturi vlasti i njihovom ponašanju sve moguće.

“Vjerujem da će pronaći dovoljno razuma da ovu državu ne uvode u Otvoreni Balkan. Sve i da je to dobra odluka, donositi je u tehničkom madatu je potpuni apsurd. Sama žurba da se sve ovo odradi pokazuje da znaju da nemaju većinu za ove projekte koje sada sprovode i znaju da su štetni po državu”, napomenuo je član predsjedništva SDP-a.

U posljednjih nekoliko dana se sprovodi intenzivna kampanja nekoliko ljudi koji u stopu prate Abazovića, podsjeća, za kupovinu jednog dijela akcija manjinskih akcionara Luke Bar.

“Kada smo prije mjesec od ministra finansija dobijali uvjerenje da nam u budžetu fali 350 miliona eura, znači da nismo u pozitivnoj finansijskoj situaciji. Idemo da kupujemo akcije manjinskih akcionara, gdje smo već većinski vlasnici, da bi dobili dvije trećine. To znači da mogu da otuđe Luku Bar i da je prodaju, bez saglasnosti ostatka manjinskih akcionara. Neću aludirati šta to može da znači, ali to je kritična infrasktruktura u Crnoj Gori”, poručio je Odžić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve