Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Odžić: Carević da se sa promo srpski svet destinacija vrati u Budvu i pozabavi Budžetom

On je rekao da SDP, kao građanska partija, neće dozvoliti da se od Budve pravi jednonacionalna i jednovjerska sredina, koja unosi mržnju, netrpeljivost i nesigurnost

Član Predsjedništva SDP Petar Odžić pozvao je “kuma Bata” da se sa “promo srpski svet” destinacija “vrati u našu Budvu i našu Crnu Goru, i pozabavi se Budžetom, umjesto promocije Šešeljeve Velike Srbije, Vučićevog “otvorenog Balkana”, i Vulinove separacije Boke od Crne Gore”.

“Poručujem mu da je Budva bila i biće Crna Gora, a da će za takve poslove imati više vremena posle 5-og juna, od kad mu za to funkcija Predsjednika opštine Budva neće predstavljati smetnju. Da li kampanja po Srbiji i Bosni i Hercegovini stvarno služi turizmu, ili možda gospodin Carević, kao autohtoni predstavnik srpskog naroda planira kandidature i u Trebinju ili Banjaluci?! Jer čovjek koji Budvu vidi u Boki, a ne u Crnoj Gori, ne zaslužuje da vodi crnogorsku metropolu turizma”, poručio je Odžić.

On je rekao da SDP, kao građanska partija, neće dozvoliti da se od Budve pravi jednonacionalna i jednovjerska sredina, koja unosi mržnju, netrpeljivost i nesigurnost.

“Moramo poštovati sve vjere i nacije u Crnoj Gori. Kao građanska partija moramo raditi na pomirenju svih vjera i nacija u Budvi i Crnoj Gori, i konačno dati mogućnost da se sa nacionalnih pređe na ekonomska i socijalna pitanja”, kazao je on.

Ne smiju, kaže, nacionalni naboj koristiti u političke svrhe, a žrtve ratova iz prošlošti koristiti kao dnevno-političku propagandu.

“Ne možemo agresiju srpske vojske 1918. godine nazivati oslobođenjem, ali ni žrtve sa Solunskog fronta dovoditi u isti kontekst sa agresorima, jer su ti ljudi, naši rođaci, kumovi i prijatelji, živote dali za slobodu cijelog Balkana. Na kraju, u ovim teškim i izazovnim vremenima, ne dijelimo se na Crnogorce, Srbe, Hrvate, Muslimane, Bošnjake, budimo jedno, i mislimo na naše buduće generacije. Ne ostavljajmo im klicu zla, nego ih naučimo da poštuju državu Crnu Goru, koja im je jedina domovina, bez obzira kojoj vjeri ili naciji pripadali”, zaključio je Odžić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve