Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

ODUSTAO OD DOGOVORA Bečić prećutao Eskobaru sporazum sa Frontom!

U protokolarnom saopštenju iz kabineta Bečića, saopštene su uglavnom izlizane birokratske političke fraze o partnerstvu SAD i Crne Gore. Ono što je potpuno zanemario Bečić jeste sporazum sa Demokratskim frontom o rekonstrukciji Vlade!

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić prije dva dana je imao onlajn sastanak sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Gabrijelom Eskobarom.

U protokolarnom saopštenju iz kabineta Bečića, saopštene su uglavnom izlizane birokratske političke fraze o partnerstvu SAD i Crne Gore. Ono što je potpuno zanemario Bečić jeste sporazum sa Demokratskim frontom o rekonstrukciji Vlade!

Bečić je očito svjesno prećutao Eskobaru ovu činjenicu jer je iz poruka američkih diplomata sasvim jasno da ta država nikako ne želi da vidi bilo koga iz Demokratskog fronta u novoj eventualnoj rekonstruisanoj Vladi!

U saopštenju Bečić je samo naveo sporazum koji je potpisao sa liderom URA Dritanom Abazovićem i premijerom Zdravkom Krivokapićem.

„Sporazum koji su potpisali nosioci tri izborne liste nakon prošlogodišnje istorijske pobjede na izborima, za mene i moj tim, otkako je potpisan, bio je, jeste i ostaće sveto pismo i zakon, od čijeg jednog jedinog slova nećemo odstupiti, ni po koju cijenu”, naveo je Bečić i iskoristio priliku da se pred diplomatom samoreklamira rečenicom da je on “autor tog sporazuma”.

Zaokret Demokrata

Iz svega je jasno da Bečić i Demokrate polako odustaju od rekonstrukcije i dogovora sa Demokratskim frontom jer u posljednjim nastupima to više uopšte ne pominju. Do zaokreta je došlo nakon saznanja da su Brisel i Vašington izričito protiv bilo kakve priče o ulasku proruskih lidera u Vladu Crne Gore. Direktor za Zapadni Balkan i Evropskoj Službi za spoljne poslove (EEAS), Marko Makovec je pred evropskim zastupnicima, ocijenio da DF u novoj vladi ne bi donio koheziju već bi ova partija mogla da oslabi funkcionisanje “ionako slabe vlade”.

U izjavi za RSE, Makovec napominje da su pregovori o rekonstrukciji Vlade u toku, ali je Evropska unija (EU) zabrinuta jer bi ulaskom DF-a moglo doći do usporavanja procesa reformi vezanih za EU.

Bečić i Demokrate odjednom su nakon tih saopštenih stavova zaćutali!

Podsjetimo, DF je u sporazumu sa Demokratama prošlog mjeseca utvrdio da bi nova rekonstruisana Vlada trebala da ima 18 članova kabineta, a kao kandidati za funkcije potpredsjednika su Andrija Mandić i Nebojša Medojević.

Ko je iznosio stolicu?

Onlajn razgovor između Bečić i Eskobar zanimljiv je i zbog jednog detalja koji dosta govori o predsjedniku parlamenta. Za potrebe razgovora Bečić je sa prizemlja na gornji sprat odnosno Plavi salon tražio da bude iznijeta stolica iz Sale Plenuma. Riječ je o stolici koja je izuzetno teška pa se postavlja pitanje ko je imao zadatak da je iznese i kasnije vjerovatno spusti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Hmmm...
29.10.2021-08:30 08:30

Ehhh…. U lingvističkim (vjerujem, i u mislima) smislu, sporazum Svaštoljub-Magistar-Dritanga je negativnog karaktera. Potpisivanjem na jednom, skoro izgužvanom, papiru bez poglavlja, koji može danas da služi kao dokaz o nepismenosti trojke prof.dr-mr-dr, isti su se složno “kleli” za sve što NEĆE da rade (ustvari oni bi sve to, ali znali da ne da Njemačka, SAD i EU). Suprotno tome, dogovor Ljaljo-Vojvoda-Pipun-Medo-Desant-ostala bulumenta je, lingvistički gledano, pozitivnog karaktera. Oni su dogovorili šta ĆE da rade (protiv CG i u korist voljene Servije). Hmmm…

Djuro
29.10.2021-10:17 10:17

Sta bi litijas i velikosrb drugo nego podvijo rep pred jacim slusam ga juce kako na cetinju prica o Crnoj Gori kako mu je svetinja i on misli da mu mi vjerujemo

Jelena
29.10.2021-11:09 11:09

Kada ce ga ozenit dr. da ode za Bgd. Malo da ga uposli, da bude vrijedna mlada do Kalinić pijace!

Neki
29.10.2021-11:15 11:15

OVAJ GOSPODIN BECIC JE NI VINO NI VODA TJ. LICEMJER PREPREDENI

ZNAM
29.10.2021-11:20 11:20

A NJEGOV KOLEGA KRAPOVIC JE ZAMJENIO ZEMNJU U MAZICE ZA OPSTINSKU ZEMNJU U BECICE NA PJENU OD MORA I PODIGAO HOTEL.
MOLIM AKTUELNO DA OVO PROVJERI…