Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Održana sjednica Glavnog odbora Bošnjačke stranke

''Priča o rekonstrukciji Vlade potvrdila je ozbiljnu političku krizu unutar vladajuće većine. Bošnjačka stranka, kao ozbiljan politički subjekt koji se zalaže za građansku, multietničku i evropsku Crnu Goru, uvijek je na stanovištu da su dijalog i razgovori neophodni, kako bi se našao model izlaska iz političke krize i na taj način nastavio evropski put Crne Gore''

Glavni odbor Bošnjačke stranke održao je sjednicu u Rožajama, na kojoj je donešena odluka o sprovođenju izbora za organe BS-a na lokalnom nivou.

Izbori će se sprovesti u svim Opštinskim odborima Bošnjačke stranke.

Takođe, Glavni odbor Bošnjačke stranke je donio odluku i o sprovođenju izbora u Forumu mladih i Forumu žena na svim nivoima.

Na sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović, razgovarano je i o aktuelnoj političkoj situaciji.

“Priča o rekonstrukciji Vlade potvrdila je ozbiljnu političku krizu unutar vladajuće većine. Bošnjačka stranka, kao ozbiljan politički subjekt koji se zalaže za građansku, multietničku i evropsku Crnu Goru, uvijek je na stanovištu da su dijalog i razgovori neophodni, kako bi se našao model izlaska iz političke krize i na taj način nastavio evropski put Crne Gore.

Manje brojni narodi u Crnoj Gori, koji čine četvrtinu našeg društva, ne smiju biti izopšteni iz bilo kojeg društvenog i političkog procesa, što je nažalost do sada obilježilo rad nove većine.

Ono što bi ova Vlada morala da shvati jeste to da kakav će biti odnos Vlade prema manje brojnim narodima, odrediće i tempo reformi i uspješnosti evropskog puta Crne Gore. Aktuelna Vlada ni jednim svojim gestom nije pokazala da vidi manje brojne narode u Crnoj Gori kao partnere. Za samo godinu položaj bošnjačkog naroda je drastično promijenjen, u negativnom kontekstu. Politika Vlade nije donijela ne samo ekonomsku stabilnost, već je dovela i do porasta osjećaja nesigurnosti, posebno predstavnika bošnjačkog naroda, odnosno ugrožavanja međuetničkog i međuvjerskog sklada. Bošnjaci iz svih partija su bili prvi na spisku kada je trebalo očistiti državnu upravu. To je diskriminatorski pristup.

Bošnjačka stranka, kao legitimni predstavnik bošnjačkog naroda u Crnoj Gori i kao stranka čija je misija zaštita prava i interesa bošnjačkog naroda, uvijek će insistirati na tome da se važni procesi u državi ne mogu sprovoditi bez konsultacija s manje brojnim narodima i biće na braniku protiv svih oblika nacionalne, vjerske i druge isključivosti”, navodi se u saopštenju BS.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve