Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Održana Opštinska izborna Skupština Bošnjačke stranke Tuzi

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović na početku sjednice kazao je da je politika Bošnjačke stranke promocija multietničkog sklada

U Tuzima je održana 5. Opštinska izborna Skupština Bošnjačke stranke Tuzi, na kojoj su delegati izabrali novi saziv Opštinskog odbora. U novi saziv OO, značajan je broj novih članova, koji do sada nisu bili u organima partije.

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović na početku sjednice kazao je da je politika Bošnjačke stranke promocija multietničkog sklada.

“Danas imamo primjer Tuzi kako se zajednički može živjeti i raditi i da je to najbolji doprinos jačanju multietničkog sklada. Manjinski narodi su uvijek bili na braniku države Crne Gore i odavde se šalje poruka kako se poštuju manjinski narodi, ali i kako se ponašaju kada su većina”, kazao je Ibrahimović.

Istakao je da su sredinama u kojima žive manjinski narodi nužno potrebne investicije i brži razvoj.

“Vjerujem da će nova vlada uspjeti da prepozna potrebu da se sredine u kojima žive manje brojni narodi što brže razvijaju”, poručio je Ibrahimović.

Predsjednik Opštinskog odbora BS Tuzi Haris Ramović, kazao je da je 5. po redu izborna Skupština BS Tuzi “još jedan uspjeh odbora na čijem je čelu, ali i Bošnjačke stranke”.

“Mi smo danas važan činilac, kako na lokalnom, tako i na državnom nivou. Zahvaljujući podršci vrha stranke, ostvarili smo brojne uspjehe. Zajedničkim snagama nastavljamo da jačamo Bošnjačku stranku”, kazao je Ramović.

Svečanom dijelu Skupštine prisustvovali su i predstavnici DPS-a, Albanske alternative, SD-a, SNP-a, DUA-e, Demokratskog saveza Albanaca i Demokrata.

Od gostiju, skup su pozdravili predsjednik odbora DPS Tuzi Mirza Pepić, kao i lider Albanske alternative Nik Đeljošaj.

Skupštini su pored predsjednika Ibrahimovića, prisustvovali i potpredsjednik Damir Gutić, generalni sekretar Admir Adrović, članovi Predsjedništva, kao i članovi Glavnog odbora BS.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve