Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Održana 35. NATO simulacija univerziteta svih država članica NATO saveza

Studenti Humanističkih studija Univerziteta Donja Gorica predstavljali su Crnu Goru, kao NATO članicu, na 35. simulaciji po redu.

NATO simulacija univerziteta svih država članica NATO saveza održana je od 12. do 14. februara. Studenti Humanističkih studija Univerziteta Donja Gorica predstavljali su Crnu Goru, kao NATO članicu, na 35. simulaciji po redu.

Organizatori simulacije su Howard Univerzitet iz Vašingtona, Converse College i Lemnitzer Center for NATO and European Studies Univerziteta u Kentu, u saradnji sa ambasadama NATO članica u Vašingtonu. Studenti različitih univerziteta, posredstvom Zoom aplikacije, učestvovali su u različitim sesijama rada, kroz: Sjevernoatlantski savjet, Politički komitet, Vojni komitet, Komitet za nuklearno planiranje, Komitet za bezbjednosnu saradnju i druga radna tijela NATO saveza.

Shodno dostavljenim prijavama organizatorima,Univerzitet Donja Gorica jedini je crnogorski univerzitet čiji su studenti učestvovali na simulaciji. Ovaj događaj je od velikog značaja za međunarodnu promociju Crne Gore ali i za same studente koji su imali priliku da se upoznaju sa načinom funkcionisanja NATO saveza, te da unaprijede znanje i kapacitete.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve