Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Održan IV Kongres Bošnjačke stranke: Ervin Ibrahimović izabran za predsjednika BS-a

Kongres je usvojio novi program i statut partije, kao i Rezoluciju o očuvanju bošnjačkog nacionalnog, vjerskog i jezičkog identiteta u Crnoj Gori

Bošnjačka stranka održala je danas u Rožajama IV Kongres pod sloganom “ISPRAVNO NAPRIJED!”. Na Kogresu su delegati za predsjednika BS-a izabrali mr Ervina Ibrahimovića za novog predsjednika partije, saopšteno je iz stranke.

Na Kongresu je izabran i novi saziv Glavnog odbora, kao i Statutarna i Nadzorna komisija, kao i Sud časti.

Kongres je usvojio novi program i statut partije, kao i Rezoluciju o očuvanju bošnjačkog nacionalnog, vjerskog i jezičkog identiteta u Crnoj Gori.

Nakon intoniranja himni Crne Gore i EU na početku, odata je pošta i proučena fatiha za rahmetli Rafeta Husovića, dugogodišnjeg predsjednika BS, koji je 9. marta preselio na ahiret.

Zbog epidemiloških mjera, Kongresu je prisustvovao ograničen broj gostiju.

,,Bez stabilne Bošnjačke stranke nema ni stabilne Crne Gore”

Ibrahimović je kazao da četvrti po redu Kongres Bošnjačke stranke dočekuju u veoma izazovnom političkom trenutku.

“Kao što znate, za ovih 15 godina smo se pozicionirali kao partija koja principe stavlja ispred interesa. To smo pokazali i potvrdili na nekoliko primjera. Zato smo danas ovako brojni, jaki u ideji, istrajni u odluci. Bošnjačka stranka biće uvijek na onoj strani koja Bošnjake vidi kao partnere. Nemam dilemu da, kada se sa jedne pristojne vremenske distance, bude sagledavao bilans djelovanja Bošnjačke stranke u ovih 15 godina, jasno je da će civilizacijski točak koji smo pokrenuli 2006. godine i sva ostvarena istorijska dostignuća prevagnuti nad svim našim slabostima, greškama, nesnalaženjima. Odgovorno tvrdim sa ovog mjesta da je projekat Bošnjačke stranke najbolji projekat bošnjačkog naroda od obnove nezavisnosti. Zato i trajemo sve ove godine i ako Bog da ćemo još dugo trajati”, rekao je on.

Političke promjene koje su se desile nakon posljednjih parlamentarnih izbora, kako je kazao Ibrahimović, otklonile su krupan demokratski deficit tokom cijelog jednog perioda – nesmjenjivost vlasti.

“Nažalost, te promjene ne garantuju ni mir, ni razvoj, ni stabilnost, već kao nikada zahtijevaju da se za te vrijednosti moramo udruženo boriti. Promjene su dobre, ali suština promjena koje sprovodi ova vlada, u pojedinim oblastima, ugrožava temeljne vrijednosti ovog društva. Ova Vlada jasno mora da raskine sa poraženim retrogradnim idejama devedesetih godina. Ova Vlada mora da pokaže da na Bošnjake u Crnoj Gori gleda kao na partnere i ravnopravne građane. Ova Vlada mora da prestane sa praksom političkog revanšizma, gdje po običaju, najviše ispaštaju Bošnjaci. Za takvu se Crnu Goru nismo borili 21. maja 2006. godine”, istakao je Ibrahimović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve