Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Odnosi SAD i Crne Gore su na prijateljskoj osnovi

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Darmanović učestvuje na Ministarskoj konferenciji za unapređenje vjerskih sloboda, koja se održava na inicijativu državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Majkla Pompea

Odnosi Crne Gore i SAD-a zasnivaju se na prijateljskim osnovama i strateškom partnerstvu u okviru NATO-a, poručio je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović koji boravi u posjeti Vašingtonu.

Ron Džonson, Srđan Darmanović

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Darmanović učestvuje na Ministarskoj konferenciji za unapređenje vjerskih sloboda, koja se održava na inicijativu državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Majkla Pompea.

U razgovoru sa kongresmenkom Šeli Pingri, kopredsjedavajućom Crnogorskog kokusa, šef crnogorske diplomatije je kazao da kontituirana pomoć SAD-a i američkog Kongresa našem članstvu u NATO predstavlja potvrdu trajnog prijateljstva i savezništva.

Darmanović se sastao sa senatorom Ronom Džonsonom, predsjedavajućim Komiteta za unutrašnju bezbjednost i Potkomiteta za Evropu u Senatu SAD.

Srđan Darmanović, Šeli Pingri

„Odnosi Crne Gore i SAD-a se zasnivaju na prijateljskim osnovama uz kontinuirani razvoj kako na bilateralnom planu, tako i kroz strateško partnerstvo u okviru NATO-a“, istakao je Darmanović, te ponovio posvećenost Crne Gore izgradnji stabilnijeg i prosperitetnijeg regiona.

Sastao se i sa Heder Konli, višom direktorkom za Evropu u Centru za strateške i međunarodne studije (CSIS), istakavši značaj koji Crna Gora pridaje regionalnoj saradnji i dobrosusjedskim odnosima i, na toj liniji, upoznao sa aktuelnim prilikama na Zapadnom Balkanu.

Takođe, Darmanović i ministar vanjskih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto potpisali su Okvirni sporazum u oblasti infrastrukturnih projekata.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve