Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

ODNAROĐENA VLADAJUĆA DESTRUKCIJA Podoljub, Dritan i apostoli sužnji u sopstvenoj državi, pad vlade neminovan!

Crna Gora ipak ne mora da strepi, jer se patriotizam i nacionalna svijest polako bude, i ova vlada odbrojava svoje posljednje trenutke destruktivne vladavine. To je postalo jasno onoga trenutka kada je narod shvatio svoju svetu dužnost  koju je najbolje opisao crnogorski vladika Njegoš u ''Gorskom vijencu'' - Al' tiranstvu stati nogom za vrat, to je ljudska dužnost najsvetija!

Djelovanje funkcionera prve izdajničko-teokratske vlade u istoriji Crne Gore svodiće se po svemu sudeći, na sakrivanje i bježanje od sopstvenog naroda dok budu pokušavali da sprovedu još poneku destruktivnu akciju prije nego budu otpremljeni na smetlište političke istorije. Jučerašnji događaji u Tuzima su samo još jedan pokazatelj koliko su prokazani nesretnici iz teokratsko izdajničke vlade nepopularni među sopstvenim narodom od kojeg su prinuđeni da se kriju!

Ovakvo narodno raspoloženje ne mora da čudi s obzirom na nekompetentnost i nepočinstva apostola destrukcije o kojima je više suvišno i pričati.

Međutim, jučerašnja dešavanja u Tuzima pokazala su razmjere maničnog straha koji vlada destruktivaca na čelu sa premijerom Zdravkom Podoljubom Krivokapićem i bahatim potpredsjednikom Dritanom Abazovićem ima od sopstvenog naroda.

Građanski protest ”hajdučija”, a korona-sahrana Amfilohije nije?

Podsjetimo, predsjednik vlade Krivokapić obećao je juče ujutru u razgovoru sa Nikom Đeljošajem da će posjetiti Tuzi oko 14 sati, kako bi s rukovodstvom te opštine razgovarao o rješenju problema koji je nastao nakon otvaranja ugostiteljskih objekata, protivno mjerama Ministarstva zdravlja.

Ali Krivokapić ipak nije smio da dođe u Tuzi, a njegovo obrazloženje bilo je krajnje bizarno – da ”Vlada neće dozvoliti nikome da sprovodi hajdučiju, jer niko ne može biti jači od države“!?

Krivokapić i Abazović nijesu smjeli juče da dođu u Tuzi iz golog straha, proganja ih uspomena na Cetinje – FOTO: Standard/Filip Filipović

Prije nego što pređemo na prave razloge zbog kojih Krivokapić nije posjetio Tuzi, treba napomenuti da ovakva izjava predstavlja sublimaciju bezobrazluka, velikosrpskog licemerja i malicioznosti.

Građansko nezadovoljstvo zbog potpuno neopravdane odluke da opština Tuzi bude zatvorena, iako je u prvoj grupi i zelenoj zoni kada su u pitanju oboljeli od koronavirusa, licemjerni Krivokapić naziva ”hajdučijom”.

Ovom velikosrpskom poborniku izdajništva nije smetalo kada su hiljade ljudi posjećivale sahranu pokojnog šefa crnogorske ispostave OVG Svetosavske crkve Amfilohija Radovića, koja je postala epidemiološka bomba i leglo zaraze!?

Za Krivokapića nije bila hajdučija kada je stimulisao cjelivanje odora kontaminiranog koronavirusom, pričešćivanje istom kašičicom i šetnje hiljada svetosavaca u okviru političkih litija.

Sa druge strane pobuna građana protiv politički motivisanih, diskriminatorskih odluka Vlade je ”hajdučija” – jednom riječju – sramno.

Što me napušti Đedoooo!

Krivokapić u paničnom strahu, ne pomažu ni Đedo, ni boca

Predsjednik Vlade juče se propisno obrukao, jer je predsjedniku opštine Tuzi Đeljošaju obećao da će posjetiti tu opštinu da razgovaraju o novonastalim problemima, da bi malo kasnije pozvao Đeljošaja i odsječeno mu kazao da ”neće doći” i na kraju mu u maniru emocionalno nezrele, kapriciozne tinejdžerke spustio slušalicu!?

Osim što je pokazao elementarnu nekulturu Krivokapić se ofirao i otkrio stvarne razloge zašto on i njegov potpredsjednik Abazović ne smiju da dođu u Tuzi – boje se da ne dožive još jedan pokušaj javnog linča od sopstvenog naroda!?

Ne pomaže ni boca…

Kako saznaje portal Aktuelno iz izvora bliskih vrhu Vlade, dok se Abazović u panici krio i nije smio čak ni da odgovori na pozive svog (bivšeg) sunarodnika Đeljošaja, Krivokapić je pokušavao da snimi uvjerljivu video-izjavu u kojoj će sakriti strah koji osjeća od sopstvenog naroda.

Prije snimanja videa neurotični premijer je mumlao ime svog političko-duhovnog nalogodavca pokojnog Amfilohija Radovića – prizivao ga je u pomoć dok je drhtavim rukama prihvatao bocu domaće brlje iz koje je potezao pozamašne gutljaje da bi smirio tenziju koja polako počinje da ga razdire iznutra.

Ni to nije pomoglo, snimljena izjava je bila usiljena i sramna.

Odnarođena vlast

Događaji u Tuzima pokazali su da odnarođena vlast više ne smije da kroči u većinu crnogroskih opština iz pukog straha od sopstvenog naroda.

Krivokapić objašnjava narodu na Cetinju kako Crna Gora ne bi postojala da se on pitao

Podsjetimo, Cetinjani su nedavno članove Vlade predvođene Zdravkom Krivokapićem i Dritanom Abazovićem dočekali salvom uvreda i zvižduka.

”Ua! p…. izdajničke”, ”Ua, ua, ua”, ”Ua, j…. vam majku”, dobacivali su Cetinjani u znak dobrodošlice ”uvaženim” članovima izvršne vlasti prilikom nedavne posjete.

Abazović je izviždan i kada je boravio u službenoj posjeti Opštini Rožaje, a događaj kada jedan Kolašinac nije prihvatio da mu potpredsjednik Vlade plati burek je već postao antologijska anegdota i dio narodnog folklora!

Odnarođena vlada

Takođe, ministar poljoprivrede Aleksandar Stijović i savjetnica premijera i čelnica pokreta Ne damo Nikšić Gordana Radović prilikom posjete Grahovu, su izviždani, dok četvrostruka ministarka Vesna Bratić, iako nije na čelu bilo kog bezbjednosno delikatnog resora, mora da ima stalnu policijsku pratnju!

Više nego jasni indikatori da je ova vlada odavno odnarođena.

Ne pomaže ni Milivoje ni ”najbolji balkanski policajac”

Ako je predsjedniku prve teokratsko izdajničke vlade za utjehu, u odbranu njegovih tekovina, svoj pendrek je ponudio ratni veteran iz 90-ih, dubrovački as i isljednik u ulozi glavnog specijalnog  tužioca Milivoje Katnić, u paketu sa, kako ga je sam nazvao, ”najboljim policajacem na Balkanu” Zoranom Lazovićem.

Hvata ga nostalgija za krvoprolićem – Isljednik Milivoje Katnić u danima stare slave dok na dubrovačkom ratištu grli svoj Kalašnjikov: ”Molim ih ponizno kao sto su molili Ćirilo i Metodije, ja se osjecam ka intencija bar jednog od njih”, ”Ja nijesam vudu vrač pa da mogu vudu magijom da ometam nekoga pa ni tuzioca Savovica”, ”Zetsko pozorište, kad bi ste čuli mišljenje ko je bio tamo, strani diplomatski kor”, ”Ja sam prilično usmeniji nego pismeniji bez obzira na školu koju sam završio”

U ratnohuškačkoj tiradi Katnić je juče prvo prizivao krvoproliće u Tuzima, pa je požurio da ponudi svoje usluge i usluge dobro izreklamiranog Lazovića,  da u stilu koji mu je bio svojstven u Morinju, Dubrovniku i Cavtatu 90-ih, oslobode novu vlast neprijatnosti.

Pitanje je međutim koliko bi rashodovani isljednici skloni ničim opravdanom samoreklamiranju  bili djelotvorni s obzirom na ono što smo ranije vidjeli od njih, ali jedno je sigurno – fino bi se uklopili u mrtvilo političkog beznađa u koje je nova vlast odavno potonula.

Ali, prije nego budu potuno rashodovani, isljednici iz SDT-a bi mogli da obrate pažnju na prijetnje koje je danas iznio pravoslavni vrač i predvodnik ekstremističke struje u Organizovanoj vjerskoj grupi (OVG) SPC protojerej stavrofor Velibor Džomić.

On je preko televizijskog kanala propagandne ispostave srpske BIA-e kodnog imena IN4S, uputio otvorenu prijetnju Crnoj Gori uz naglasak na snagu njegove paravnojno-obavještajne svetosavske OVG. Ostaje da vidimo da li će isljednička ekipa konačno usmjeriti svoje pendreke u pravom smjeru.

Napravićemo mi bolji narod!

Po svemu sudeći premijer i ministri u aktuelnoj crnogorskoj vladi više ne predstavljaju 12 apostola kako je pulen pokojnog Amfilohija na početku mandata najavljivao, već skupinu ”trinaestih prasadi” koje više ne smiju da se pojave u javnosti u strahu od sopstvenog naroda.

Napravićemo mi drugi narod, bolji narod!

Međutim, premijer  Krivokapić najavio je da će Vlada Crne Gore u narednom periodu pristupiti izmjeni zakona o državljanstvu što bi, ako do toga dođe, značilo da Crna Gora vraća dvojno državljanstvo i da bi građani Srbije mogli da dobiju crnogorsko državljanstvo.

Na taj način Krivokapić bi započeo proces političkog inžinjeringa jer bi, posebno omogućavanjem biračkog prava, građani Srbije potpuno odlučivali o sudbini Crne Gore.

Krivokapić je u krajnjem prinuđen na ovaj plan, jer je potpuno izgubio podršku i u paničnom je strahu od sopstvenog naroda, pa kroz projekat asimilacije Crnogoraca teži da stvori neki ”bolji narod” koji će ga poštovati i koji će biti dostojan slave ”srpskog sveta”.

Crna Gora ipak ne mora da strepi, jer se patriotizam i nacionalna svijest polako bude, i ova vlada odbrojava svoje posljednje trenutke destruktivne vladavine. To je postalo jasno onoga trenutka kada je narod shvatio svoju svetu dužnost  koju je najbolje opisao crnogorski vladika Njegoš u ”Gorskom vijencu” – Al’ tiranstvu stati nogom za vrat, to je ljudska dužnost najsvetija!

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

7 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rovca
26.02.2021-13:26 13:26

Mnogo postenija vlada nego prosla.Pa ako se idkvare opet ce biti posteniji.

Milena
26.02.2021-14:44 14:44
Reply to  Rovca

Cudan osjecaj za postenje ,mora da si jedan od njih,jer po vama postenje je interes licni ili velikosrpski

gagi
26.02.2021-17:44 17:44
Reply to  Rovca

Rovca ajde poitaj da me povuces da upalim,nije mi dobar akumulator,imam ja slep-stangu samo ti da vuces. magarce.

Avetinje
26.02.2021-14:02 14:02

Flašoljub kaza da je odbrao 12 apstola za Vladu. Poslije iskustva rada u 6 saveznih vlada- ozbiljn edržave- mogu mjerodavno reći da je to “Vlada” 1+12 najgorih avetinja. Đoko Orlandić PS Ni šoferi, portiri i kafe kuvarice tih 13 ne bi mogli biti ni u jednoj osrednjoj vladi.

gagi
26.02.2021-17:48 17:48
Reply to  Avetinje

A cus “flasoljub”a brate uljepsa mi predvecerje,a fala ti bratsko,Flasoljub,Podoljub,Rukoljub,Dupeljub(ovo je smjernica za Srbijansko rukovodstvo)Tepoholjub,Euroljub(euro kao moneta)Dritaniljub itd i tome sl.Pozdrav.

Petar Pan
26.02.2021-16:58 16:58

Treba da neka od televizija (naših) otkupi prava na seriju PREMIJER. Mislim da se prikazivala na nesretnom Pinku. Glavna uloga je pokojni Manda. On glumi premijera. U toj doista komičnoj ulozi (kako je to samo Manda znao) proročki je prikazan Rukoljub, Slika i prilika…

CRMNICANKA
26.02.2021-18:07 18:07

Svaki dan, sada i svaki čas se vidi kako je pametno postupio Djukanovic da ih pusta da upadaju u živi pesak !
Sećam se sto je napisao pravi srpski pesnik
( nikako onaj cirkuzant M. Bećković) Branko Radičević za svoj Epitaf:
Sve je hteo, sve je započeo ali ga je….
Omeo!