Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Odlični odnosi Crne Gore i Azerbejdžana, proširiti saradnju u oblasti ekonomije, energetike, transporta, turizma…

Predsjednik Vlade Republike Azerbejdžan Ali Asadov je istakao da je posjeta predsjednice Đurović veoma korisna za dalje snaženje odnosa između Crne Gore i Azerbejdžana, koji su tradicionalno dobri i prijateljski

Crna Gora i Azerbejdžan su, od uspostavljanja diplomatskih odnosa, uspjele da razviju odlične odnose, na osnovama prijateljstva, otvorenosti i razumijevanja, što je rezultiralo sadržajnom i konstruktivnom saradnjom, naročito u domenu ekonomije, istakla je predsjednica Skupštine Danijela Đurović tokom sastanka sa predsjednikom Vlade te zemlje Alijem Asadovim.

Ona je naglasila da je ekonomska saradnja visoko na agendi bilateralnih prioriteta, te ukazala na značaj održavanja III sjednice Mješovite komisije za ekonomsku saradnju u narednom periodu i iskazala zadovoljstvo što će, po principu reciprociteta, ovog puta Crna Gora biti domaćin.

“Predsjednica Skupštine je pozdravila saradnju u oblasti socijalnih usluga, kao i učestale kontakte između naroda dviju zemalja u oblasti kulture”, navodi se u saopštenju Skupštine.

Predsjednik Vlade Republike Azerbejdžan Ali Asadov je istakao da je posjeta predsjednice Đurović veoma korisna za dalje snaženje odnosa između Crne Gore i Azerbejdžana, koji su tradicionalno dobri i prijateljski.

Pored već postojećih uspješnih investicija Azerbejdžana u Crnoj Gori, Asadov je istakao da postoji niz oblasti za proširenje saradnje kao što su ekonomija, energetika, transport, turizam i brojne druge.

“Sagovornici su se saglasili da su Crna Gora i Azerbejdžan vrlo slične zemlje u pogledu svog multietničkog i multikonfesionalnog karaktera, te da su to dodatne spone koje nas povezuju i daju podsticaj daljoj saradnji”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve