Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Odbrambena saradnja Crne Gore i Kanade izuzetno sadržajna i kvalitetna

Injac se zahvalila na sveobuhvatnoj podršci Kanade u prethodnom periodu, te naglasila važnost prethodnog Memoranduma o razumijevanju, potpisanog 2017. godine, za nabavku pet višenamjenskih multifunkcinalnih BELL helikoptera, koji su Vojsci Crne Gore isporučeni u periodu između 2018. i 2021. godine

Odbrambena saradnja Crne Gore i Kanade izuzetno sadržajna i kvalitetna, što potvrđuje saradnja u okviru Ojačanog prisustva na Istoku (eFP), unutar borbene grupe u Letoniji, koju predvodi Kanada, a u kojoj Crna Gora učestvuje od decembra 2018. godine, pružajući konstantan doprinos međunarodnoj stabilnosti, kazala je  ministarka Olivera Injac u toku susreta sa ambasadorom Kanade u Crnoj Gori Žil Normanom.

Oni su potpisali Memorandum o razumijevanju između Ministarstva odbrane CG i Kanadske privredne korporacije (Canadian Commercial Corporation, CCC).

“Memorandum predstavlja osnov za kreiranje pravnih okvira u okviru kojih Ministarstvo odbrane može, u skladu sa prioritetima, pokrenuti procedure nabavki za potrebe Vojske Crne Gore”, poručuju iz resora.

Injac se zahvalila na sveobuhvatnoj podršci Kanade u prethodnom periodu, te naglasila važnost prethodnog Memoranduma o razumijevanju, potpisanog 2017. godine, za nabavku pet višenamjenskih multifunkcinalnih BELL helikoptera, koji su Vojsci Crne Gore isporučeni u periodu između 2018. i 2021. godine.

“Odbrambena saradnja Crne Gore i Kanade izuzetno sadržajna i kvalitetna, što potvrđuje saradnja u okviru Ojačanog prisustva na Istoku (eFP), unutar borbene grupe u Letoniji, koju predvodi Kanada, a u kojoj Crna Gora učestvuje od decembra 2018. godine, pružajući konstantan doprinos međunarodnoj stabilnosti”, istakla je Injac.

Ambasador Norman je izrazio zadovoljstvo potpisivanjem Memoranduma, kao i uvjerenje da će dokument biti temelj dalje uspješne saradnje dvije zemlje u domenu odbrane.

“Osvrnuo se na saradnju u okviru eFP, te pohvalio intenzivan doprinos Crne Gore sistemu kolektivne bezbjednosti kada je riječ o međunarodnim misijama”, zaključili su iz resora.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve