Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Odbor za izborne reforme: Ključne aktivnosti sprovoditi u parlamentu, suština važnija od forme

Kako je saopšteno iz Skupštine, na današnjoj sjednici Odbora, u prisustvu generalnog direktora Direktorata za politiku susjedstva i pregovore o proširenju EU Kristijana Danijelsona i šefa Delegacije EU u Crnoj Gori Aiva Orava

Ključne aktivnosti treba sprovoditi u parlamentu, kroz snažniju ulogu političkih subjekata na već započetim aktivnostima, ocijenio je potpredsjednik Skupštine i predsjednik Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva Branimir Gvozdenović, poručujući da je važnija suština od forme.

Foto: Skupština CG

Kako je saopšteno iz Skupštine, na današnjoj sjednici Odbora, u prisustvu generalnog direktora Direktorata za politiku susjedstva i pregovore o proširenju EU Kristijana Danijelsona i šefa Delegacije EU u Crnoj Gori Aiva Orava, predstavljen je dosadašnji tok aktivnosti u okviru reforme izbornog zakonodavstva, a Gvozdenović je zahvalio predstavnicima EU na naporima i podršci u dosadašnjem toku reformi.

“On je dodao da je reforma izbornog zakonodavstva, između ostalog, usmjerena i na sveukupnu izgradnju kapaciteta Skupštine Crne Gore”, ističe se u saopštenju.

Članovi Odbora, u skladu sa svojim političkim stavovima, iznijeli su svoje viđenje o dosadašnjem radu i modelima za nastavak reforme.

Danijelson je ukazao na značaj konstruktivne uloge svih političkih subjekata u cilju unapređenja vladavine prava i evropske budućnosti Crne Gore.

“Danijelson se osvrnuo i na važnost ispunjavanja preporuka u odnosu na pitanja slobode medija, medijskog zakonodastva, borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, koje su značajne za funkcionisanje svakog demokratskog društva”, dodaju u Skupštini.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve