Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Odbor za bezbjednost nema kvoruma: Došli Krivokapić i Vukšić, DF-a nema

Kako je portal Aktuelno juče objavio, Knežević je obavijestio Bečića da zbog ''ignorantskog odnosa premijera Krivokapića prema tom Odboru i odbijanja da dođe na kontrolno saslušanje on neće zakazati pomenutu sjednicu''

Premijer Zdravko Krivokapić i v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić došli su na sjednicu Odbora za bezbjednost. Međutim, ona nije održana zbog nedostatka kvoruma, jer se poslanici Demokratskog fronta, kako su i najavili, nisu pojavili.

Na dnevnom redu Odbora trebalo je da bude predlog za imenovanje direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost.

Kako je portal Aktuelno juče objavio, predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević obavijestio je Bečića da zbog ”ignorantskog odnosa premijera Krivokapića prema tom Odboru i odbijanja da dođe na kontrolno saslušanje on neće zakazati pomenutu sjednicu”.

Bez pozitivnog mišljenja Odbora za bezbjednost i odbranu, Vukšić, kome 17. juna ističe v.d. stanje u ANB-u, može biti imenovan za tu funkciju u punom mandatu, jer odluka Odbora nije obavezujuća. Međutim, ako izostane mišljenje Odbora, Vukšić ne može biti imenovan na funkciju u punom mandatu.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jole
11.06.2021-11:43 11:43

Adio Dejo. Zdrale popij lozu za nervozu hahahhaha