Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Odbor traži povećanje budžeta za Ministarstvo vanjskih poslova

Kako je saopšteno, istaknuta je potreba da se prije usvajanja budžeta, razmotre mogućnosti za povećanje finansijskih sredstava Ministarstva vanjskih poslova, u dijelu pozicija koje stimulišu međunarodne kontakte

Odbor za međunarodne odnose i iseljenike održao je danas Četvrtu sjednicu, na kojoj je razmotren Predlog zakona o budžetu Crne Gore za 2021. godinu, u dijelu koji se odnosi na potrošačke jedinice Ministarstvo vanjskih poslova i Uprava za saradnju sa dijasporom – iseljenicima. Članovi Odbora su se saglasili da predložena budžetska sredstva, iako su, kao i cjelokupni predlog budžeta restriktivna, ne ometaju funkcionisanje ovih potrošačkih jedinica, saopšteno je iz Skupštine.

Kako je saopšteno, istaknuta je potreba da se prije usvajanja budžeta, razmotre mogućnosti za povećanje finansijskih sredstava Ministarstva vanjskih poslova, u dijelu pozicija koje stimulišu međunarodne kontakte.

“Nakon sadržajne rasprave, Odbor je jednoglasno podržao Predlog zakona o budžetu Crne Gore za 2021. godine u dijelu koji se odnosi na Ministarstvo vanjskih poslova i Upravu za saradnju sa dijasporom – iseljenicima, te će u skladu sa poslovničkom obavezom, uputiti Mišljenje matičnom Odboru za ekonomiju, finansije i budžet”, navode u saopštenju.


Dodatno se navodi, da je Odbor razmotrio i jednoglasno podržao Prijedlog zakona o potvrđivanju Sporazuma sa zemljom domaćinom između Crne Gore i Ujedinjenih nacija koje predstavlja Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge, Predlog zakona o potvrđivanju Međunarodne konvencije o spremnosti, reagovanju i saradnji u slučaju zagađenja uljem, 1990 (OPRC konvencija) i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Crne Gore i Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske koji se odnosi na vazdušni saobraćaj.

“Takođe, Odbor za međunarodne odnose i iseljenike donio je odluku da predstavnik Odbora u Savjetu za saradnju sa dijasporom – iseljenicima, u ime vladajuće koalicije, bude predsjednik Odbora Miodrag Lekić, dok će predstavnik Odbora iz redova opozicije biti određen na narednoj sjednici”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve