Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Odbor od septembra počinje da radi

Nikolić podsjeća da je Demokratska partija socijalista sa koalicionim partnerima, nevladinim organizacijama i akademskom zajednicom čitavo vrijeme radila u Odboru i došla do određenih rješenja koja predstavljaju dobru polaznu osnovu za dalji rad.

Očekujemo da će Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva početi da radi već početkom septembra, te da će učestvovati sve političke partije i da ćemo zajedno doći do rješenja koja se tiču dogradnje izbornog zakonodavstva, kazao je za Dnevne novine poslanik DPS-a Miloš Nikolić.

Nikolić podsjeća da je Demokratska partija socijalista sa koalicionim partnerima, nevladinim organizacijama i akademskom zajednicom čitavo vrijeme radila u Odboru i došla do određenih rješenja koja predstavljaju dobru polaznu osnovu za dalji rad.

“Usvajanjem amandmana posljednjeg dana u julu stekli su se uslovi da se još neke političke partije priključe radu Odbora i vjerujemo da će taj posao biti završen 23. avgusta na vanrednoj sjednici Skupštine kada budu izabrani novi članovi. Dakle, očekivanja su da će Odbor nastaviti da radi već početkom septembra, te da će uskoro sve političke partije učestvovati u njegovom radu i da ćemo zajedno doći do rješenja koja se tiču dogradnje izbornog zakonodavstva, ali i nekih drugih zakona koji se ne tiču direktno izbornog procesa”, ističe Nikolić, koji smatra da je apsolutno dovoljno vremena za rad na unapređenju izbornih zakona.

“Kao što smo već više puta navodili, Crna Gora i sada ima dobro izborno zakonodavstvo koje se u kontinuitetu unapređuje i vjerujem da su rješenja do kojih smo došli u dosadašnjem radu odbora dobra polazna osnova da zajednički u narednih nekoliko mjeseci izađemo sa rješenjima koja će biti usvojena i koja će nas uvesti u izbornu godinu”, naglasio je Nikolić.

Upitan da li će, ako se rad u odboru završi na vrijeme, uz podršku EU i međunarodne zajednice, opozicija priznati izbore naredne godine, Nikolić podsjeća da je opozicija obećala da će nakon Vlade izbornog povjerenja priznati rezultate izbora, što se ipak nije desilo.

“Vjerujem da su iz nepriznavanja rezultata izbora, koji su dalje vodili u bojkot parlamenta, naučili nešto, budući da ih je to sve vodilo drastičnom padu rejtinga. Dakle, nadam se da će opozicija ovog puta smoći snage da prihvati odgovornost i prizna rezultate izbora koji budu održani naredne godine”, zaključuje Nikolić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve