Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Obnovljeno članstvo u još 11 radnih grupa za pregovore: Nova energija za pristupanje Evropskoj uniji

Vlada je na današnjoj sjednici, kako su saopštili iz te institucije, usvojila prijedlog odluka o obrazovanju 11 radnih grupa za pripremu i vođenje pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji

Obnovljenim članstvom u još 11 radnih grupa za pripremu i vođenje pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji, unosimo novu energiju i snažimo naše kapacitete za ispunjavanje preostalih obaveza iz procesa pristupanja EU, saopštila je glavna pregovaračica Zorka Kordić.

Vlada je na današnjoj sjednici, kako su saopštili iz te institucije, usvojila prijedlog odluka o obrazovanju 11 radnih grupa za pripremu i vođenje pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji.

Kako je istakla Kordić,  obnavljanjem članstva, u sastav radnih grupa su primljeni svi oni koji svojim znanjem i iskustvom mogu doprinijeti da se obaveze iz evropske integracije realizuju kvalitetnije i brže, uz neophodnu koordinaciju i sinergiju.

“Odluke su donijete za poglavlja: 1 – Sloboda kretanja robe; 3 – Pravo osnivanja preduzeća i sloboda pružanja usluga; 4 – Sloboda kretanja kapitala; 5 – Javne nabavke; 7 – Pravo intelektualne svojine; 9 – Finansijske usluge; 10 – Informatičko društvo i mediji; 16 – Porezi; 17 – Ekonomska i monetarna unija; 28 – Zaštita potrošača i zdravlja; 33 – Finansijske i budžetske odredbe”, navodi se u saopštenju.

Nakon ove, napominju, druge serije inoviranih odluka, uz one koje su osvojene na prethodnim sjednicama Vlade, provodi se kraju formalno zaokruživanje pregovaračke strukture za pripremu i vođenje pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve