Utorak, 19 Marta, 2024
Rubrika:

Objavljen VIDEO: Obezbjeđenje Milana Kneževića napalo Gardaševiće!

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet protiv Cetinjanina Ivana Gardaševića kojeg su sumnjičili za ugrožavanje sigurnosti Milana Kneževića

Video zapis sa kamera na Aerodromu Podgorica nedvosmisleno pokazuje da je poslanik Demokratskog fronta i predsjednik Odbora za odbranu i bezbjednost Milan Knežević lažno optužio Cetinjanina Ivana Gardaševića da mu je ugrozio sigurnost.

Na dvominutnom snimku sa nadzornih kamera, koji je portal Pobjede objavio, zabilježen je incident koji se desio 7. decembra u periodu od 14: 32 do 14: 34. Na snimku se jasno vide trojica muškaraca koji mirno izlaze iz sivog, parkiranog auta, iznose prtljag i namjeravaju da se upute u pravcu aerodromske zgrade.

Dvadesetak sekundi kasnije, primjećuje se da iz crnog automobila, parkiranog par metara iza, žurno izlaze dvojica muškaraca sa mjesta vozača i suvozača, potom se može uočiti da Dušan Knežević, vozač automobila i član obezbjeđenja Milana Kneževića, bez ikakvog ranijeg kontakta, nasrće prvo na starijeg sijedog čovjeka, da bi zatim u dva navrata pokušao da udari mlađeg muškarca.

Vidi se i kako stariji čovjek pokušava da razdvoji člana obezbjeđenja Milana Kneževića od svog sina, a da se u fizički kontakt uključuje i sam Milan Knežević.

Nakon komešanja koje traje dvadesetak sekundi, iz hola aerodromske zgrade pojavljuju se dva muškarca, jedan koji nosi plavi kišobran, koji pokušavaju da smire situaciju i da spriječe fizički kontakt.

Potom se Ivan Gardašević upućuje ka ulazu u zgradu Aeroroma Podgorica i Dušan Knežević koji pokušava ponovo da uspotavi fizički kontakt.

Kako je portal Pobjede izvijestio, Osnovno državno tužilaštvo je, na osnovu prijave Milana Kneževića policiji, osumnjičilo Ivana Gardaševića za ugrožavanje sigurnosti poslanika Kneževića i odredilo zadržavanje do 72 sata.

No, rješenjem sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici uvažena je žalba branioca osumnjičenog Ivana Gardaševića izjavljena protiv rješenja Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici o zadržavanju i naloženo da se Gardašević, koji se teretio da je ugrozio sigurnost Milanu Kneževiću, odmah pusti na slobodu.

U saopštenju Osnovnog suda u Podgorici ističe se da je sudija za istragu ocijenio ,,da nema osnovane sumnje da je Ivan Gardašević uputio bilo kakve, a kamoli kvalifikovane prijetnje Milanu Kneževiću, što je bitni element bića krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti za koje se tereti”.

Navode da je sudija za istrage usvojio žalbu koju je izjavio branilac Gardaševića protiv rješenja ODT-a Podgorici, te da je ukinuto rješenje kojim je Gardaševiću određeno zadržavanje do 72 sata uz, kako dodaju, nalog da se Gardašević odmah pusti na slobodu.

– Ivanu Gardaševiću se stavlja na teret krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, na štetu Milana Kneževića. Međutim, kako ovo krivično djelo čini onaj ko ugrozi sigurnost neke osobe prijetnjom da će napasti na život ili tijelo te osobe ili njemu bliske osobe, a kako je Milan Knežević policijskim službenicima u svojoj izjavi jasno naveo da nije čuo da mu je neko prijetio smrću ili slično, a jeste mu uputio riječi “Pipune”, a nakon što ga je ovaj upitao da li ima neki problem, osumnjičeni mu je odgovorio “Ima, mnogo ti lijepa glava”, upućujući mu pritom i psovke, sudija za istragu je našao da nema osnovane sumnje da je ovom prilikom Kneževiću upućena bilo kakva, a kamoli kvalifikovana prijetnja da će napasti na njegov život ili tijelo – ističu iz Osnovnog suda u Podgorici.

Takođe se, kako dodaju, na snimcima video nadzora uočava kako Dušan Knežević, vozač i obezbjeđenje Milana Kneževića, inicira fizički sukob sa Gardaševićem, koji je taj sukob prethodno pokušao da izbjegne, udaljavajući se.

– Iz ovih razloga sudija za istragu nalazi da u rješenju o zadržavanju Gardaševića nema razloga o činjenicama koje upućuju na postojanje osnovane sumnje da je on učinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, odnosno nije navedena nijedna prijetnja koja je upućena ovom prilikom Milanu Kneževiću, a što je bio zakonski uslov za zadržavanje ovog osumnjičenog – obrazložili su iz Osnovnog suda u Podgorici.

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet protiv Cetinjanina Ivana Gardaševića kojeg su sumnjičili za ugrožavanje sigurnosti Milana Kneževića. Nije jasno, navodi Pobjeda, na osnovu kojih nalaza ili dokaza je osnovni tužilac Haris Šabotić donio skandalozno rješenje o 72-satnom zadržavanju i da li je uopšte pogledao snimak ili je radio prema instrukcijama rukovodioca Osnovnog državnog tužilaštva Dušan Milanovića.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve