Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Obilježimo zajedno 13. jul – Dan državnosti u Nikšiću

''U javnosti je, usljed ignorisanja Dana nezavisnosti od strane lokalnih vlasti drugog po veličini crnogorskog grada, iskazana želja velikog broja građana da se centralna proslava 13. jula organizuje u Nikšiću'', saopšteno je iz GI 21. maj

Savjet Građanske inicijative 21. maj Nikšića poziva sve crnogorske partije i udruženja građana koji baštine vrijednosti na kojima je zasnovana moderna Crna Gora da zajedno obilježimo naš najveći praznik – 13. jul, Dan državnosti.

“U javnosti je, usljed ignorisanja Dana nezavisnosti od strane lokalnih vlasti drugog po veličini crnogorskog grada, iskazana želja velikog broja građana da se centralna proslava 13. jula organizuje u Nikšiću”, saopšteno je iz GI 21. maj.

Kako su istakli, smatramo da nas to sve obavezuje da preuzmemo odgovornost i stanemo iza događaja koji bi okupio građane bez obzira na njihovo stranačko, nacionalno ili vjersko opredjeljenje. To bi, ujedno, značilo i pripremu programa koji bi bio u duhu slobodarskog karaktera ovog praznika, što se odnosi na prikladnost sadržaja i upotrebu amblema.

“Cijeneći sve dosadašnje inicijative, mišljenja smo da ih treba objediniti i podržati na način koji bi bio istinski doprinos u kvalitativnom i organizacionom smislu”, navode u saopštenju.

Iz GI 21. maj zaključuju da 13. jul treba obilježiti dostojanstveno, podsjećanjem na sve koji su se borili za slobodu i trajanje Crne Gore, sa uvjerenjem da će je svaka sljedeća generacija činiti boljom i uspješnijom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Obilježimo zajedno 13. jul – Dan državnosti u Nikšiću | Daily Charotar - Online Newspaper | online khabar, online newspaper
28.06.2022-00:13 00:13

[…] Savjet Građanske inicijative 21. maj Nikšića poziva sve crnogorske partije i udruženja građana koji baštine vrijednosti na kojima je zasnovana moderna Crna Gora da zajedno obilježimo naš najveći praznik – 13. jul, Dan državnosti. “U javnosti je, usljed ignorisanja Dana nezavisnosti od strane lokalnih vlasti drugog po veličini crnogorskog grada…Read More […]