Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

OBEĆAO PA SLAGAO Nema sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost: Sekulović i Brđanin jači od Krivokapića!

Krivokapić po ko zna koji put nije održao riječ, a sada je potpuno jasno da nema autoritet da bitno pitanje stavi na dnevni red po hitnom postupku. On je po svemu sudeći, odlučio da kalkuliše i time pokazao da se plaši Brđanina i Sekulovića, koje je već ranije pokušavao da smijeni.

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić obećao je 11. novembra da će sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost biti održana 22. novembra, na kojoj bi se razmatrao izvještaj nezavisne Komisije o događajima na Cetinju i 4. i 5. septembra.

Međutim, od te sjednice nema ništa, niti ima najave da će biti održana.

Krivokapić je to rekao odgovarajući na pitanje o eventualnoj smjeni direktora Uprave policije Zoran Brđanina i ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića.

“Taj izvještaj Komisije će reći mnogo što šta. Izvještaj Komisije je upućen Vijeću za nacionalnu bezbjednost. Insistiraću da taj Izvještaj ugleda svjetlo dana. Taj Izvještaj će reći štošta i neka javnost sudi o tome. Mislim da je dobro što smo se okrenuli institucionalnom djelovanju, da ne bude lično. Insistiraću da vijeće skine veo tajnosti sa tog dokumenta, da čitava javnost vidi”,istakao je Krivokapić na konferenciji za medije 11. novembra.

Krivokapić po ko zna koji put nije održao riječ, a sada je potpuno jasno da nema autoritet da bitno pitanje stavi na dnevni red po hitnom postupku. On je po svemu sudeći, odlučio da kalkuliše i time pokazao da se plaši Brđanina i Sekulovića, koje je već ranije pokušavao da smijeni. Bezuspješno.

Premijeru je jasno da bi otvaranje tog pitanja sada možda presudno uticalo na stabilnost njegove ionako krhke Vlade.

Potpredsjednik Vlade i koordinator službi bezbjednosti Dritan Abazović više puta je ponovio da bi “crvena linija” bila pređena ukoliko bi se krenulo u smjene Sekulovića i Brđanina.

Osim toga, Krivokapić i njegov kabinet potpuno su zahladili odnose s Brđaninom i Sekulovićem i komuniciraju tek koliko moraju.

Premijer je pod pritiskom struktura koje podržavaju SPC jer oni uporno insistiraju na smjeni Sekulovića i Brđanina zbog nezadovoljstva njihovim postupanjem početkom septembra prilikom ustoličenja popa Crkve Srbije, Joanikija.

Podršku za smjenu ima i od šefa ANB Dejana Vukšića i njegovih ministara Milojka Spajića i Olivere Injac, dok je šef diplomatije Đorđe Radulović za sada neutralan. Premijer može da očekuje i Podršku za smjenu Sekulovića i Brđanina od člana Vijeća za nacionalnu bezbjednost Milana Kneževića funkcionera DF koji je ranije saopštavao da je bezbjedonosni sektor postupao traljavo.

D.G.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
03.12.2021-06:45 06:45

A nesrecnom Zdravinju ke rijec KAO KORA OD BANANE,nego ne “prica”on newgo rakija,a rakija ne moze u bocu “s mirom”a kamoli u glavu Zdravinja boce.

Borko
03.12.2021-10:54 10:54

Lažovi u bratstvu su toliko prezirani da se nijesu ni u svatove vodili, kako bratstvo pred novim prijateljima ne bi brukali, a na pokajanjima, pogotovo starijim ljudima, su služili za cjelonoćnu sprdnju prilikom preśednika, Isto se postupalo i sa pjanicama. Osobe koje su prigrlile istovremeno bocu i lažavinu, Su toliko prezirane da su u štale zatvarani prilikom kakve svetkovine ili slave kako ne bi brukali cijelo pleme, a ne samo bratstvo…