Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

O krupnim manjkavostima policijskog izvještaja o zbivanjima na Cetinju

Dakle, danas, čast izuzecima bezbjednosni sistem se koristi kao i više puta u novijoj prošlosti protiv Crne Gore

Piše: Novak Adžić

Uoči, tokom i nakon nemilih događaja na Cetinju, primarno 4. i 5. septembra 2021. godine, sve je, na osnovu činjenica i dokaza, evidentnije da je, čast izuzecima, dominantno sistem bezbjednosti Crne Gore stavljen u funkciju interesa tuđe okupacione i asimilacione crkve Srbije i tuđe države (ili država, Srbije i Rusije), a protiv Ustava, zakona, međunarodog konvencionalnog prava i nezavisnosti Crne Gore.

U novijoj istoriji Crne Gore, s nekim nečasnim epizodama i izuzecima u pojedinim periodima, tokom devedesetih XX vijeka, primarno sistem bezbjednosti Crne Gore štitio je dosljedno i odano, po propisima, interese vlastite države Crne Gore i njena osnovna i neotuđiva prava. Danas, misšljenja sam, da nije to tako, nažalost, odnosno da značajne karike u lancu formalnog i neformalnog odlučivanja služe, na ovaj ili onaj način, u generalno bezbjedonsnom sektoru, drugima a ne Crnoj Gori – a budući da Crnom Gorom vlada marionetska i kvislinška Vlada, tuđim interesima podvlasna, te je jedan dio njih, iz strukture režima, izdajući ni manje ni vise svoju državu-koja ih izdržava finansijski i dala im je funkcije, stavljen realno u službu projekta protiv Crne Gore. To je porazno i više od toga.

U novijoj istoriji Crne Gore, sistem bezbjednosti je zloupotrijebljen slično još mnogo puta, ali za sada recimo flagrantno i to u slučaju deportacije muslimanskih (bosnjackih) izbjeglica iz Crne Gore, što je biće ratnog zločina, (1992) i kada je tadašnji čelnik obavještajne službe -DB CG- g. Boško Bojović prešao potom na mjesto zamjenika srpske službe bezbjednosti g. Jovice Stanišića. I okrenuo leđa Crnoj Gori radi službe novom poslodavcu.

Ne amnestiram u tome ni druge faktore ondašnje vlasti. Hijerarhiski. Ni ministre kako ondasnje Pavla Bulatovića, tako ni Nikolu Pejakovića. A ni ondašnju Vladu Crne Gore. Neka se to istraži pošteno, legalno i pravedno.

Dakle, danas, čast izuzecima bezbjednosni sistem se koristi kao i više puta u novijoj prošlosti protiv Crne Gore.

Helikopterski desant na Cetinje i zloupotreba Vladinih, policijskih i drugih ovlašćenja o tome rječito svjedoče. I neovlašćeno bahato ponašanje, antiustavno i antizakonito premijera Krivokapić Zdravka u tim događajima i ministarke Ministarstva odbrane i bronih fnkcionera i sluzbenika iz Uprave policije koji su se stavili kao izvršioci naloga Srpske crkve, Patrjarha Porfirija i mitropolita Joanikija II, a protiv Ustava i zakona Crne Gore i nadasve Cetinjana i svih legalanih i legitimnih prorestanata 4 i 5. septembra 2021. godine, na Cetinju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve