Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

NVO Montenegro international pita Abazovića: Šta je bilo sa obećanjem da ćete preuzeti sektor bezbjednosti?

Povodom izbora Dejana Vukšića za direktora ANB saopštenjem se oglasila NVO Montenegro international

Povodom izbora Dejana Vukšića za direktora ANB saopštenjem se oglasila NVO Montenegro international.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Bez komentarisanja motiva premijera Krivokapića za povlačenje ovih poteza, jer je potpuno shodan prirodi njegovih političkih oprijedeljenja, pitamo g. Dritana Abazovića predsjednika “građanskog” pokreta URA, poslanike tog pokreta koji tvrde da im je Crna Gora na prvom mjestu, te glasače URE koji su uglavnom pristalice suverene Crne Gore, nekoliko pitanja:

1. Poslanici URE i njen predsjedniče, što bi sa vašim obećanjem da ćete preuzeti resore odbrane, bezbjednosti i unutrašnjih poslova, te da nećete dozvoliti da u ove resore uđu osobe koje rade protiv državnosti Crne Gore, da ćete braniti interese i suverenitet Crne Gore na svakom koraku, u svakoj situaciji? Je li imenovanje šefa izborne liste u Kotoru koalicije na čijem su čelu osobe prvostepeno osuđene za pokušaj državnog udara, za šefa Agencije za nacionalnu bezbjednost, u skladu sa interesima Crne Gore? Da li je Crna Gora bezbjedna u rukama ovog militantnog Srbina? Jesu li nacionalni Crnogorci zaštićeni ako ih stražari neko ko smatra da Crnogorci ne postoje ili ne treba da postoje? Jesu li zaštićeni nacionalni crnogorski interesi, ako ih “čuva” čovjek koji šalje poruku sa vrha Afrike da će sačuvati “srpske svetinje” u državi Crnoj Gori, koji je na čelu liste prosrpske koalicije? Je li to nestranačka i nepristrasna osoba? Jeste li zbog ovoga dobili glasove i povjerenje suverenista?

2. Poslanici URE i njeni glasači, koji ste u principu crnogorske patriote i sigurno nijeste glasali za hegemoniju i vlast SPC u Crnoj Gori i za pokoravanje Crne Gore Srbiji, znate li da je ta “prva demokratska vlada” poništila odluku o dodjeljivanju placa za izgradnju hrama Crnogorske pravoslavne crkve koju je donijela prethodna vlada sa obrazloženjem da se ne može poklanjati državna imovina vjerskim zajednicama?! Da, dobro ste čuli, ne može se državna imovina poklanjati vjerskim zajednicama! Znači crkva tuđe države, Srpska pravoslavna crkva može nesmetano i neograničeno da gradi hramove po Crnoj Gori, a Crnogorska pravoslavna crkva to ne može, u vlastitoj državi! Čije je zemljište đe je sagrađen onaj hram sa koga su kretali i završavali se svi protesti zvani litije? Jeste li za to glasali?

Recite, izjasnite se, da li je nacionalni interes da se državno zemljište bezobzirno i nemilosrdno dijeli tuđoj crkvi, a crkvi vlastite države ne? Jesu li Crnogorci koji ne žele SPC i ne smatraju je svojom crkvom i ne žele ići u njene hramove, diskriminisani? Imaju li oni pravo neđe da se mole, pale svijeće, sahranjuju mrtve, vjenčavaju se? Je li u Crnoj Gori crkva odvojena od države, ili je već uspostavljena vrhovna vlast crkve tuđe države?

3. Poslanici URE i njeni glasači, pripremljene su izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti kojima će Srpskoj pravoslavnoj crkvi de facto biti vraćen primat kao privilegovanoj vjerskoj zajednici, po izmijenjenom zakonu neće morati da se registruje na teritoriji države Crne Gore, i zadržaće svu imovinu koju je kralj Aleksandar dekretom oduzeo Crnoj Gori poslije 1918.godine, a sva  imovina SPC u Crnoj Gori de facto će pripasti državi Srbiji! Jer SPC nije ništa drugo do produžena ruka države Srbije! Hoćete li glasati da svu crkvenu imovinu, nekada vlasništvo države Crne Gore, na tacni poklonite državi Srbiji i njenoj agenturi? Je li možda i to dio “borbe protiv korupcije”, dio borbe za “građansku i sekularnu” državu?

Ipak, istine radi, želimo vas podsjetiti da su nekolike stvari urađene. Nekolike stvari koje su bile u agendi vašeg programskog i predizbornog djelovanja.

  1. Smijenili ste vlast. Priča o nesmjenjivosti vlasti, omrznutom „DPS i satelitima“ je prošlost.
  2. Izvršena je mirna tranzicija vlasti. EU može štrikirati i to poglavlje.
  3. Na scenu ste izveli srpski radikalizam, asimilatorske i teokratske, klerofašističke snage.

Ali vas želimo podsjetiti da nekolike stvari iz te iste agende, ne da nijesu urađene, nego se svakim danom pokazuje da u suštini nijesu ni postojale osim u praznoj predizbornoj priči.

Gospodine Abazoviću, poslanici i članovi URE, bar vi znate da su Crnogorci do sada uvijek bili dio rješenja! Ako nastavite sa Vašom autističnom politikom, ostaje samo jedno, a to je da Crnogorci postanu problem!

Zato, zahtijevamo da date izjavu za javnost u kojoj ćete se odrediti prema ovim pitanjima. To je vaša dužnost, jer obavezuju vas glasovi ljudi koji vam pokloniše povjerenje. Dužni ste građanima Crne Gore ove odgovore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jo Radyn
19.12.2020-15:09 15:09

A on je kukavice, on na takva pitanja nece odgovorit..A co je s ptanjem o 21.000.000€ sto mu je davao netko?To je samo , nazalast jedna velika gluma.

Mio
20.12.2020-15:20 15:20

Jasno ko dan svaki ko je srbin spc ce uvek biti protiv jedne CRNE GORE ali za okupiranje te CRNE GORE od strane Srbije! Interes okupiranja CG je i Rusije!

Крсто
20.12.2020-22:51 22:51

Докле ћете се служити лажима и фалсификовати историју ,о каквој црногорској цркви причате , оној која је регистрована ‘91 у Муп-у Цетиње а вашем тзв.митрополиту забрањен у све православне храмове на свијету , а он проклет од васељенског патријарха…