Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

NVO Luča: Podnijete prijave protiv Abazovića, Bečanović i Adžića zbog kršenja zdravstvenih mjera

Nevladina organizacija (NVO) Forum slobodnih građana Luča poziva sve političke subjekte da dosljedno poštuju propisane epidemiološke mjere a stranačke i javne funkcionere da se odgovorno, savjesno i zakonito ponašaju i odustanu od dalje upotrebe djece u propagodno-političke svrhe

Nevladina organizacija (NVO) Forum slobodnih građana Luča poziva sve političke subjekte da dosljedno poštuju propisane epidemiološke mjere a stranačke i javne funkcionere da se odgovorno, savjesno i zakonito ponašaju i odustanu od dalje upotrebe djece u propagodno-političke svrhe.
“U Nikšiću se, u sklopu političkih aktivnosti stranaka, povodom opštinskih izbora, registruju najozbiljnija kršenja zdravstvenih mjera koje su uvedene i dalje su na snazi zbog zaštite zdravlja građana i protiv daljeg širenja opasne zaraze. Evidentno je da institucije koje su dužne da prate i sprovode mjere u Nikšiću ne djeluju i nijesu efikasne”, poručuju u saopštenju.
Iz NVO navode, da je sve više građana Nikšića i Podgorice podnijelo individualne prijave zbog kršenja zdravstvenih mjera protiv Filipa Adžića, Tatjane Bečanović i drugih osoba iz Građanskog pokreta URA.
“Na osnovu fotografija koje je javno objavio Građanski pokret URA, na svojoj zvaničnoj Facebook stranici, evidentno je da su Adžić, Bečanović, Dritan Abazović i druge osobe iz ove partije kršile zdravstvene mjere na način što su posjetili dvije porodice u Nikšiću iako sa njima nijesu u istom domaćinstvu odnosno ne pripadaju tim domaćinstvima. Uz to, najveći broj osoba na fotografijama nije se pridržavao distance i nije nosio masku”, ističu u saopštenju.
Iz Foruma navode, da objavljene fotografije nesporno pokazuju da je Filip Adžić, savjetnik potpredsjednika Vlade Crne Gore, upadljivo kršio važeće propise.
“Građanski pokret URA je svoje izborne političke aktivnosti trebao da podredi zaštiti zdravlja građana i suzdržati se od uključivanja djece u stranačke aktivnosti”, ističu u saopštenju.
Forum slobodnih građana Luča po drugi put javno poziva Centar za socijalni rad za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik i Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore da hitno reaguju zbog nastavka, i u slučaju Građanskog pokreta URA, političke i propagandne zloupotrebe djece u Nikšiću.
“Podsjećamo, NVO “Forum slobodnih građana Luča” je sredinom prošlog mjeseca zatražio neodložnu reakciju crnogorskog Ombudsmana zbog zaustavljanja i prevencije dalje zloupotrebe djece od strane političkih aktera u Nikšiću. Do danas Ombudsman se nije oglasio”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Biser
06.03.2021-11:11 11:11

Docice sve na svoje ne treba zuriti Gradjani ce suditi kome treba dat podrsku i ko da nas vodi !Pricam jedno radim drugo sve protiv Gradjana i to se ne zaboravlja !

Crno
06.03.2021-11:21 11:21

Wiski-Civas u ruci-Sastanak i plan za Crnogorce koja je sledeca runda Hapsenja!!

PRKNO
06.03.2021-14:02 14:02

Crnogorci dodjite vise pameti svaki put nam neko oduzme pamet Laznim Podvalama Svaki svoje cuva i bira SRBI-ALBANCI-HRVATI biraju svoje jedino BOSNJACI I CRNOGORCI IZDAJU svoje i u jaram se fataju za oranje !UPAMET SE CRNOGORCI!