Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

NVO Crnogorski obraz: Premijer morao po kazni da poljubi zastavu svoje države

Delegacija crnogorske vlade položila je vijenac na grob Kralja Nikole, povodom 100 godina od njegove smrti

Delegacija crnogorske vlade položila je vijenac na grob Kralja Nikole, povodom 100 godina od njegove smrti. Tim povodom, oglasili su se iz NVO Crnogorski obraz, čije saopštenje prenosimo integralno.

,,Prema informacijama koje kruže krugovima bliskim aktuelnoj vlasti, ceremonija vezana za godišnjicu smrti Kralja Nikole je naprasno održana, u tajnosti i to dan nakon datuma godišnjice smrti Kralja Nikole. Uz konvoj službenih vozila, policije pod punom opremom za razbijanje demonstracija, suzavcem, šok bombama, upriličena je naizgled jedna prigodna manifestacija, sa zakašnjenjem od jednog dana.

Svim poštoavaocima crnogorske istorije, poznat je datum 1. Mart, kao dan kada je zadnji vladar Crne Gore umro u izgnanstvu. Danas, 2. Marta održala se ceremonija koja je bila kaznena lekcija Premijeru i njegovim saradnicima. Premijer je morao nevoljno da poljubi zvaničnu zastavu države čiji je premijer!

Uticaj zapada je sve jači na prostoru zapadnog Balkana, tako da iako nije bila planirana ceremonija uoči godišnjice 1. Marta, ona se morala održati po cijenu ljubljenja zastave svoje države. Da, premijer je to uradio, po prvi put. Do tada je ljubio zastave drugih država, što zvanične, što nezvanične, a najviše je volio da ljubi zastave Republike Srbije u svim formatima.

Jedino što je premijeru dato na slobodu je da sam aranžira vijenac koji je položio na grob Kralja Nikole. Kao što se moglo viđeti, vijenac je bio okićen lentama u tri boje, zvanične boje Republike Srbije. Toliko se moglo progledati kroz prste Premijeru, mada, nakon njegovog odlaska građani Cetinja su vijenac sa trobojkom zamijenili sa vijencem u crnenoj boji, boji koja dominira državnom zastavom Crne Gore.

Pored primoravanja Premijera da ljubi zastavu svoje države, morala se intonirati i državna himna uz počasnu gardu. Čitava ceremonija je praćena negodovanjem građana Cetinja radi posjete Premijera, koji je u toku prošle posjete rekao: „Da sam se ja pitao možda Crne Gore i ne bi bilo“.

Kazna koju je premijer morao izvesti, dan nakon zvaničnog datuma za obilježavanje ceremonije, nije ništa drugo do uvođenje reda u razmahaloj državnoj administraciji. Sama činjenica da se sve odigravalo u tajnosti, govori o nevoljnosti Zdravka Krivokapića da posjeti Prijestonicu i još većem negodovanju da oda počast Kralju kojeg je proćerala ista politika na čijim korijenima je Zdravko došao kao premijer države. Nije bilo lako Premijeru ljubiti zastavu svoje države, ali kada se nešto mora, onda nije teško. Očekujemo sljedeće packe i smjernice sa zapada, kako bi se obuzdala velikosrpska Vlada u zanosu, a do tada pratimo čiju će zastavu da ljubi Zdravko.”

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
JELA
02.03.2021-23:32 23:32

Abazovic bice veliki ljubitelj CRNE GORE SA ADZICEM PA NI da spomenu o 100 godisnjici SMRTI KRALJ NIKOLE!

Pljevlja
03.03.2021-08:21 08:21

Ovako se nekad pjevalo -Od Pljevalja pa do mora place cjela CRNA GORA ! Danas oce Mrtvog da ga POSRBE I da mu grob okite SRPSKIM Obeljezjima koga su protjerali ti isti njihovi preci preko Bare da mu zivom nijesu dali povratak u svoju DJedovinu!!

Ha20
03.03.2021-13:23 13:23

Jadna je ta ljuba koja se zasniva na kaznama i sili.