Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Nurković: Nisam siguran da bi iko brinuo više o sjeveru i Rožajama kao što to čini BS

,,Bošnjačka stranka će na parlamentarnim izborima dobiti još veću podršku građana, jer smo uradili dosta toga''

Bošnjačka stranka će na parlamentarnim izborima dobiti još veću podršku građana, jer smo uradili dosta toga. Nisam siguran da bi neko drugi više brinuo o sjeveru Crne Gore i Rožajama, koliko mi to činimo sada, kazao je potpredsjednik Bošnjačke stranke Osman Nurković.

Nurković

On je tokom gostovanja na Radio televiziji Rožaje veoma uspješnim ocijenio mandat na mjestu ministra saobraćaja i pomorstva u Vladi Crne Gore.

“Na osnovu anketa i reakcija građana, očekujem da budemo zastupljeni sa četiri poslanika u narednom sazivu. Optimista sam i očekujem podršku. Jedan izborni mandat je kratak da se realizuje sve ono što treba da se realizuje“, rekao je Nurković.

Podsjetio je da je tokom učešća Bošnjačke stranke u mandatu aktuelne Vlade, Crna Gora postala članica NATO-a.

“Ubijeđen sam da sadašnja situacija ne bi bila laka, da nismo pod kapu sa moćnim silama. Mi smo postali članica EPP, to je najmoćnija grupacija u evropskom parlamentu“, kazao je Nurković.

Istakao je i da se učešćem BS u izvršnoj vlasti, značajno promijenila struktura investicija i zapošljavanja.

“Ono što je do sada neodrađeno, smatram da ćemo odraditi u narednom periodu. To će zavisiti od podrške naroda“, rekao je Nurković.

Kada je riječ o resoru saobraćaja i pomorstva, Nurković je kazao da očekuje da će prva dionica autoputa biti završena u maju naredne godine.

Podsjetio je da se uspješno sačuvala državna avio kompanija, Montenegro airlines.

“Sačuvali smo 400 radnika, a Montenegro airlines je dao veliki doprinos privredi Crne Gore. Sa menadžmentom željezničkih preduzeća smo unaprijedili poslovanje u tim preduzećima, nismo imali obustave rada i slično. Jesu u teškoj situaciji, ali smo sačuvali taj resurs države Crne Gore“, kazao je Nurković.

Ponovio je da se u istoriji Crne Gore nije ulagalo više u putnu infrastrukturu nego što je slučaj u prethodne četiri godine.

“Završen je tender za dionicu puta Lepenac-Berane, ugovoren je tender za putni pravac Rožaje-Dračenovac, a vrlo brzo će se raspisati i tender za putni pravac Rožaje-Berane. Uz realizaciju putnog pravca Berane-Lubnice-Jezerine, koji će skratiti za 35 kilometara put za građane sjevernih opština Rožaje, Berane, Andrijevica, Plav i Gusinje“, istakao je Nurković.

Govoreći o ulaganjima u opštini Rožaje, istakao je da je jako zadovoljan.

“Građani znaju u kakvom je stanju bio dječiji vrtić. U završnoj je fazi izgradnja tog objekta. Takođe smo završili pijacu u Rožajama, nadam se da će taj objekat biti brzo u funkciji. Sportska sala je takođe projekat koji smo realizovali. Ova Vlada se maksimalno posvetila sjeveru“, poručio je Nurković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve