Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Nuhodžić: Ulica ne može biti jača od institucija, nećemo dozvoliti da se ugrozi regularnost izbora

Ministar je, kako navode, izrazio zahvalnost ODIHR-u i OEBS-a da, i u okolnostima trenutne epidemiološke situacije izazvane virusom COVID-19, omoguće prisustvo svojih posmatrača u Crnoj Gori, što je potvrda dugogodišnjeg partnerstva i saradnje

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić sastao se danas sa šefom Misije ODIHR-a za posmatranje parlamentarnih i lokalnih izbora u Crnoj Gori Tamašom Meserikom i šeficom Misije OEBS-a u Crnoj Gori Mariz Davije, saopšteno je iz MUP-a.

Ministar je, kako navode, izrazio zahvalnost ODIHR-u i OEBS-a da, i u okolnostima trenutne epidemiološke situacije izazvane virusom COVID-19, omoguće prisustvo svojih posmatrača u Crnoj Gori, što je potvrda dugogodišnjeg partnerstva i saradnje. Iskazao je očekivanje da će izborni dan proteći u demokratskoj atmosferi i bez pokušaja narušavanja javnog reda i mira.

„Bezbjednosne institucije rade svoj posao odgovorno i profesionalno. Pratimo situaciju i spremni smo da obezbijedimo kredibilan izborni proces. Država je odlučna da zaštiti mir i sigurnost svakog građanina. Ulica ne može biti jača od institucija. Nećemo dozvoliti da se na bilo koji način pokuša ugroziti regularnost izbora“, naglasio je ministar Nuhodžić.

Tamaš Meserik je, dodaju, pohvalio transparentnost i otvorenost Ministarstva unutrašnjih poslova kada su u pitanju aktivnosti koje proizlaze iz izbornih zakona, a posebno proaktivnost MUP-a u komunikaciji sa građanima.

“Zajednički je konstatovano konstruktivno učešće civilnog sektora u radu Ekspertskog tima za kontrolu tačnosti i ažurnosti biračkog spiska. Imajući u vidu dosadašnje pozitivne ocjene izbornih procesa u Crnoj Gori, iskazano je uvjerenje da će i 30. avgusta Crna Gora sprovesti kvalitetan demokratski proces”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve