Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Nuhodžić se pridružio apelu: Provjeriti sve tendere realizovane u mom mandatu

Nuhodžić se pridružuje apelu da nadležni organi provjere sve tendere realizovane za vrijeme njegovog mandata

Bivši ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić saopštio je danas da se pridružuje apelu da nadležni organi provjere sve tendere realizovane za vrijeme njegovog mandata, te istakao da su svi javno objavljeni i sprovedeni u transparentnom postupku.

Reagujući na navode koje su danas iznijeli potpredsjednik Vlade Dritan Abazović i državni sekretar u MUP-u Rade Milošević, Nuhodžić je poručio da misli da niko ne može povjerovati da su imali tako neozbiljan odnos da organizuju aktiviranje sistema koji nije bio ispravan.

Reagovanje Nuhodžića prenosimo u cjelosti.

Pridružujem se apelima sa današnje konferencije za medije na kojoj potpredsjednik Vlade i državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova traže od nadležnih organa da provjere sve realizovane tendere za vrijeme mog mandata i mogu da provjere sve što ih bude interesovalo jer je cjelokupna dokumentacija u Ministarstvu unutrašnjih poslova, a svi tenderi javno objavljeni i sprovedeni u transparentnom postupku.

Ne sumnjajući u profesionalnost vjerujem u rad državnih organa.

Kada je u pitanju konkretan tender, još u junu 2020. godne, po anonimnoj prijavi, naložio sam da se sva dokumentacija stavi na raspolaganju nadležnim državnim organima, što je i učinjeno. Vjerujem da će službenici MUP-a koji su bili u stručnim komisijama za realizaciju tendera, argumentima odgovoriti na optužbe izrečene na današnjoj konferenciji za novinare.

Istine radi, ukupan projekat je vrijedan 1,144.850 eura. Sistem je stavljen u funkciju i njegovom aktiviranju prisustvovao je i tadašnji šef Evropske delegacije u Crnoj Gori, Aivo Orav, i ne ulazeći u motive “zaključaka” govornika sa današnje konferencije mislim da niko ne može povjerovati da smo imali tako neozbiljan odnos da organizujemo aktiviranje sistema koji nije bio ispravan.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je realizacijom ovog i sličnih projekta ispunilo sve indikatore za povlačenje sredstava iz sektorske budžetske pomoći upravo nakon revizija EU eksperata, koje su potvrdile da su projekti realizovani po evropskim standardima i doprinijeli unapređenju granične bezbjednosti kako Crne Gore, tako i EU granica, a što je lako provjeriti u izvještajima Evropske komisije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve