Četvrtak, 1 Juna, 2023
Rubrika:

Nuhodžić: Predložio sam da se razgovara sa crkvenim poglavarima o izmještanju vjerskog obreda, mir nema cijenu

''Nijedan događaj – politički, vjerski ili građanski nije toliko važan da ugrozi mir''

Na današnjoj sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost predložio sam da premijer i čelnici bezbjednosnog sektora razgovaraju sa crkvenim poglavarima o izmještanju crkvenog obreda jer mir nema cijenu, kazao je Mevludin Nuhodžić, poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore.

“Nijedan događaj – politički, vjerski ili građanski nije toliko važan da ugrozi mir”, naveo je Nuhodžić.

Svima je, ističe, jasno da su tenzuje podignute u Crnoj Gori, o čemu govori i procjena bezbjednosti nadležnih službi, ozbiljna prijetnja miru.

“Neophodno je naći kompromisno i mudro rješenje. Rekao sam da cijenim da bi premijer i čelnici iz bezbjednosnog sektora trebalo da razgovaraju sa crkvenim poglavarima o izmiještanju ili odlaganju crkvenog obreda. Prihvatanje ovog prijedloga ne bi bila ničija pobjeda i ničiji poraz. To bi bila pobjeda odgovornosti i kapital za razgovor i dogovor u parlamentu o pomirenju”, ističe Nuhodžić.

Prema njegovoj ocjeni, ovako podijeljeni smo na putu koji vodi na periferiju Evrope i na put bez perspektive.

“Ne smijemo gajiti vjerski i nacionalno podijeljeno društvo, moramo da iz prošlosti izvlačimo ono što je putokaz i nauk za budućnost i poštovanje univerzalnih ljudskih prava građanske i sekularne države. Za državu i za vjeru ne smije postojati ništa što je iznad ljudskog života”, zaključio je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pit
03.09.2021-18:38 18:38

Nece onaj bradati jarac banjski da popusti,