Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Nuhodžić: Dijalog Vlade i MCP vodi ka kompromisu

Ministar unutrašnjih poslova, Mevludin Nuhodžić, vjeruje da je dijalog između Vlade i Mitropolije crnogorsko primorske put koji će voditi kompromisnom rješenju, što je, kako je kazao, u interesu i vjernika i države

Ministar unutrašnjih poslova, Mevludin Nuhodžić, vjeruje da je dijalog između Vlade i Mitropolije crnogorsko primorske put koji će voditi kompromisnom rješenju, što je, kako je kazao, u interesu i vjernika i države.

foto: RTCG, screenshot

“Ja vjerujem da će započeti dijalog između Vlade i Mitropolije crnogorsko primorske i poruka spremnosti i jedne i druge strane da se kroz dijalog dođe do kompromisnih rješenja u intereu i vjernika i građana i države Crne Gore. vjerujem da svi dijelimo to mišljenje i da je to stav sviju nas”, kazao je Nuhodžić na današnjem skupštinskom zasijedanju na Cetinju.

Na poziv predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića 14. februara je obavljen razgovor o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica između Vlade Crne Gore i Mitropolije crnogorsko-primorske i ostalih eparhija Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

“Crkva ostaje pri stavu da Zakon o slobodi vjeroispovijesti nije u skladu sa Ustavom ni međunarodnim standardima. Vlada smatra da se kroz dijalog, izgradnju povjerenja i davanje dodatnih garancija Zakon može primjenjivati kao moderan i usaglašen sa Ustavom i evropskim standardima”, saopšteno je nakon tog sastanka.

Neće biti masovnih migracija

Crna Gora je spremna da odgovori na bilo koji izazov kada je riječ o migracijama, poručio je Nuhodžić danas u Skupštini.

Masovnih migracija, prema procjenama, kako je kazao, neće biti.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve