Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

NSD: Odmah suspendovati Zakon o slobodi vjeroispovijesti, čelnici DF da preuzmu upravljanje državom

Politički savjet Nove srpske demokratije NSD je nakon danas održane sjednice saopštio da je neophodno što prije suspendovati Zakon o slobodi vjeroispovijesti. Osim toga na sjednici je donijet zaključak da čelnici NSD-a i Demokratskog fronta treba da preuzmu upravljanje Crnom Gorom

Politički savjet Nove srpske demokratije NSD je nakon danas održane sjednice saopštio da je neophodno što prije suspendovati Zakon o slobodi vjeroispovijesti. Osim toga na sjednici je donijet zaključak da čelnici NSD-a i Demokratskog fronta treba da preuzmu upravljanje Crnom Gorom.

foto NSD

“Neophodno je što prije suspendovati Zakon o slobodi vjeroispovijesti. Potom, buduća Vlada Crne Gore mora da potpiše Temeljni ugovor sa SPC, poput onoga potpisanog sa Rimokatoličkom crkvom. Tek nakon tog čina treba pristupiti izradi novog zakona, iz koga će biti eliminisane sve tačke kojima se diskriminiše ne samo SPC nego i druge tradicionalne vjerske zajednice”, jedan je od zaključaka Političkog savjeta NSD-a.

Dalje se dodaje da je neophodno da sve strane koje učestvuju u pregovorima o formiranju nove vlade ispoštuju izbornu volju građana.

“Na osnovu rezultata izbora jasno je da su srpski narod i njegovi politički predstavnici, okupljeni u NSD i DF, dali ključni doprinos u rušenju višedecenijskog režima i da je, samim tim, potpuno očekivano da u novoj vlasti budu zastupljeni srazmjerno tim rezultatima”, ističe se u saopštenju.

Politički savjet traži da lideri NSD i DF preuzmu odgovornost za upravljanje Crnom Gorom, i to od njih očekuju i svi glasači NSD i DF.

“Politički savjet NSD okuplja brojne vodeće srpske intelektualce, koji su spremni da daju svoj puni doprinos razvoju i demokratizaciji Crne Gore”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Vin
29.09.2020-08:43 08:43

Hahaha