Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

NSD i DNP: Od zakona o tužilaštvu zavisiće svi budući potezi

Nova srpska demokratija i Demokratska narodna partija podržavaju stav premijera Zdravka Кrivokapića da se rekonstrukcijom Vlade pokuša obezbijediti njen pun mandat kroz učešće činilaca parlamentarne većine koji je podržavaju

Nova srpska demokratija i Demokratska narodna partija podržavaju stav premijera Zdravka Кrivokapića da se rekonstrukcijom Vlade pokuša obezbijediti njen pun mandat kroz učešće činilaca parlamentarne većine koji je podržavaju, navodi se u zajedničkom saopštenu te dvije partije. Ipak, ističu da je u ovom trenutku najvažnija tema usvajanje zakona o tužilaštvu i da će od tog odnosa zavisiti svi budući politički potezi.

“Smatramo da ovakvoj njegovoj inicijativi treba da prethodi razgovor lidera parlamentarne većine na kome treba ostvariti potpuno jedinstvo u novim okolnostima organizacije izvršne vlasti, a nakon toga sve to realizovati u dogovoru sa aktuelnim premijerom”, saopšteno je i NSD i DNP.

Kazali su da je svima jasno da je Crnoj Gori potrebna Vlada koja će u potpunosti biti izraz političke i demokratske volje naroda koji im je dao povjerenje na izborima u avgustu prošle godine.

“Upravo su ovo stanovišta na kojima je od početka iskreno i odgovorno insistirala “Кoalicija za budućnost Crne Gore”, ali smo bez obzira na to, prihvatili i drugačiji tzv. nestranački koncept u čije smo se određene ograničene domete uvjerili u dosadašnjem radu”, piše u saopštenju.

Nažalost, kako se navodi, Vlada premijera Кrivokapića nije mogla na zadovoljavajući način i potrebnom brzinom demontirati režimske kadrove koji su prepoznati po vezama sa organizovanim kriminalom i korupcijom, ali i punktove duboke države kojima i danas upravljaju DPS i Milo Đukanović.

“Кao što su naši predsjednici stranaka Andrija Mandić i Milan Кnežević juče saopštili gospodinu Кrivokapiću: DF je oduvijek bio otvoren za razgovore koji idu u pravcu demontiranja prethodnog režima, i svaki dobronamjerni poziv na ove teme je kucanje na otvorena vrata”, ističe se u saopštenju.

Kako su poručili, u ovom trenutku za Crnu Goru, a ne samo parlamentarnu većinu, najvažnija tema je usvajanje zakona o tužilaštvu i od tog odnosa će zavisiti svi budući politički potezi.

“Iskreno vjerujemo da će svi akteri u parlamentarnoj većini i Vladi smoći snage da prevaziđemo ovu krizu i zajednički, ruku pod ruku, realizujemo sve ono što smo obećali građanima Crne Gore 30. avgusta prošle godine”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BMX
21.03.2021-19:30 19:30

Демократический фронт zeli da postavi svoje gaulajtere i partijske odane “borce” koji ce progonom i hapsenjima suverenista i patriota nastaviti da sprovode plan osmišljen van granica Crne Gore da se sto vise obesmisle i ovo malo tesko napravljenih institucija drzave , zaustave pregovori sa EU i izadje iz NATO. Sve to rade po i instrukcijama iz Beograda, Moskve i SPC radi sto bezbolnije tranzicije u tzv “srpski svet” odnosno skracenu – veliku Srbiju

sanya261
21.03.2021-23:56 23:56

Tuzilacki zakoni su najbitnija stvar koja treba da se promijeni. Od toga sve krece. Tu je kljuc.

Nikola
22.03.2021-05:44 05:44

Prdekana vam ne gine pa kad tad. Jedino da pobjegnetre ka picked, sto u stvari i jeste, u majcoicu rusiju ili smrdistan.